maanantai 5. tammikuuta 2015

Ai että turvotusta?

A:lla ei kengät mahdu jalkaan. Ehkäpä kumisaappaat menis paremmin kun niihin kerran menee normaalisti villasukkakin? No ei, ei ne kyllä oikein mahdu. No ei sitten kai muuta kuin mun reino-tossut? Ne on kuitenkin A:n kenkiä kolme numeroa suuremmat ja kaikin puolin tosi löysää mitoitusta. No ne sentään mahtuu, mutta tiukkaa tekee! Entäs sukat sitten? Ei voi käyttää. Puristaa. Entäs löysät villasukat tai resorittomat sukat? Ehei. Ei mitenkään.

Nää on noin viikon aikana kohdattuja tilanteita:D Aina kun ollaan lähdössä joutuu käymään läpi mitä kenkiä tai sukkia A:lle mahtuu jalkaan, turvotus on niin järkkyä! Niin että kaupassa on nyt käyty tossuissa ja kotona vietetään aikaa valtavissa pandan pää-tossuissa. Käsiäkin turvottaa ihan jumalattomasti, vihkisormushan piti jättää pois jo aikaa sitten, olikohan raskauden puolivälissä. Kokeiltiin tossa miten pitkälle sormuksen sais sormeen ja tässä tulos!


A:n kädet ja muutkin raajat on myös ihan punaiset ja jos niihin koskee jää ihoon valkoinen jälki. Mut siis kattokaa nyt tota jalkaa!! Aivan järkyttävä. Nilkka on kadonnut kokonaan ja jalkapöytä näyttää siltä että se räjähtää kohta. En oo nähnyt koskaan kellään noin turvonnutta jalkaa. Se ei ees jotenkin näytä jalalta:D Naurettiin A:n kanssa älyttömästi näille kuville kun ne oli niin järkyt! Toisaalta noin paha turvotus tuntuukin aika karseelta, se ei naurata... Luin että toi turvotus pahenee tässä synnytystä ennen koska verimäärä kasvaa entisestäänkin ja keho joutuu varastoimaan sitä kudoksiin. On huomattu! Mietin taas että kuinkahan lähellä synnytys on tän oireen perusteella!


Tänään käytiin ostamassa A:lle parit imetysliivit ja -paita sekä mulle se kengurupaita. Tällä erää jalkaan mahtui mun lenkkarit joissa nauhat saa sen verran löysälle että meni jalkaan vaikka vähän puristikin. Käytiin myös samalla syömässä ja mulla oli naurussa pitelemistä kun toi A:n ärtyisyys on noussut taas ihan uusiin ulottuvuuksiin. Tarjoilija otti vahingossa pöydältä koko pinkan lounareita ja A sai kauheen hepulin ja alko supattaa että sinne lähti lounarit, et varmaan se nyt ottaa niitä itselleen siellä:D Sit piti laskea tuliko niitä tarpeeksi takaisin! Ja matkalla syömään se sai kauheen hepulin kun ylitettiin suojatietä ja joku auto oli ajanut vähän liian pitkälle risteykseen ja peruutti sitten jonkun 30 cm siihen suojatien päälle. A jaksoi vauhkota siitä mulle jonkun aikaa kunnes sitäkin alkoi naurattamaan se kohtuuton raivo mikä sille tosta autoilijasta tuli. Ja sekös vasta alkoikin sitä ärsyttämään kun se tajus että sitä huvitti oma ärsytyksensä! Et kyllä tosta raskausmammasta riittää viihdettäkin:D

Oon muuten antanut A:lle muutaman lempinimen joista ehkä eniten käytän just tota raskausmammaa. Lisäks sanon sitä lillemoriksi ja tänään myös neiti lillemor tepsuttelijaksi, se oli taas niin huvittavan näköinen kun se tepsutteli mäkeä alas:D Vauvalla puolestaan ei edelleenkään ole oikein mitään erityisiä lempinimiä! Se on edelleenkin vaan vauva, bebe, beibi tai pikkukaveri. En sitten tiedä johtuuko lempinimettömyys siitä että ei olla osattu kovin hyvin kuvitella mitään "mielikuvavauvaa" kun ei tiedä sukupuolta tai miltä se muutenkaan näyttää. Vaikkei sillä sukupuolella ookaan mitään väliä niin kyllä mä uskon että sen tietäminen helpottais kuvittelemaan sitä millainen vauva on. Pystyis kutsumaan sitä sille valitulla nimelläkin. Kissoille puhutaan siitä aina siskona tai veljenä, olis paljon helpompaa kun tietäis kumpi se on! Kaikki jännittää kyllä tota synnytystä ja sukupuolta, monet on sanoneet nähneensä unta siitä. Suurempi osa edelleenkin on nähnyt unia pojasta ja veikkaa poikaa. Saa nähdä, mä oon nähnyt molemmista:)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Blog Design by Get Polished