keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Vihdoin!

Tänään saatiin loistavia uutisia maistraatista, nimittäin A:n sukunimihakemus on käsitelty ja sukunimi on nyt vaihtunut! Me ollaan siis vihdoin kaikin puolin samaa perhettä:) Puoli vuotta siinä kaikenkaikkiaan siis aika tarkasti meni. Ollaan tosi tyytyväisiä tähän ajotukseen, just ennen vauvan syntymää jotta saadaan sillekin heti sama sukunimi eikä tartte myöhemmin alkaa vaihtelemaan.

A on ollut tänään vallottautuneena tietokoneelle koko päivän koska se halus heti alkaa selvittelemään mihin kaikkialle sen pitää nyt ilmotella. Uusi ajokortti pitää hakea poliisilaitokselta ja niiden seuraava vapaa aika oli vasta helmikuussa! Mutta se on nyt kuitenkin varattuna. Lisäksi A hoiteli työpaikan, puhelinoperaattorin, bonuskortit, pankkitilit ja virkatodistus on hankittu isännöitsijää ja yliopistoa varten.

Hyvien uutisten kunniaksi päätettiin lähteä ulos syömään. Istuttiin ravintolassa aika pitkänkin aikaa ja mietiskeltiin vauvan syntymää ja kaikenlaista. Sitten mentiin kauppaan ja hankittiin vihdoin vaipat ja pari maidonkorviketta varalle jos imettämisen kanssa tulee ongelmia. Vaippaosastolla oli haastavaa! Yritettiin miettiä kuinka paljon vaippoja tarvitaan, mikä olis hyvä merkki ja hyvä koko. Ykköskoko oli nimittäin 2-5 kg ja kakkoskoko 3-6 kg. Jos vauva on siis jo 3.5 kg syntyessään niin tartteeko ykkösiä ollenkaan tai toisaalta onko kakkoset kuitenkin vähän isoja vaikka painon puolesta sopisivatkin. No päädyttiin ottamaan kaksi pakettia ykkösiä, yksi Pampers ja yksi Muumi. Saa nähdä sitten miten toimivat ja kuinka pian niitä tarvitaan lisää! Ollaan mietitty kestovaippojenkin käytön mahdollisuutta ja päätettiin että katsotaan nyt alku kertiksillä ja sitten kun se tavara alkaa olla vähän kiinteempää voidaan kokeilla miten kestojen kanssa sujuisi. Pitää vähän perehtyä niihin vielä lisää. Enkä oo vielä ihan täysin vakuuttunut niiden suuresta ympäristöhyödystä koska en vielä oo törmännyt testiin jossa otettais huomioon pyykinpesuun menevän vedenkulutuksen ympäristökuorma. Vesi on kuitenkin se mistä tulevaisuuden sodat käydään ja monissa maissa se on nyt jo kortilla ja sitä joudutaan säännöstelemään. Lisäksi kertisten metaanikuorma pienenee kun jätökset kaadetaan pönttöön eikä suljeta vaippaan. Tätäkään ei yleensä oo otettu tutkimuksissa huomioon. Toivottavasti kukaan ei vedä tästä nyt herneitä nenäänsä koska jotenkin tuntuu että saa heti pahaa silmää jos ei oo kestovaippoja läjä hankittuna ennen vauvan syntymää..

No tää teksti lähti nyt ihan raiteiltaan:D Mutta siis, tiivistetysti tänään oli kiva päivä!

4 kommenttia :

 1. Meillä olisi kans toi nimenvaihdos mulle edessä ja tossa mietittiinkin jo että milloinhan se kannattaisi laittaa vireille. Molemmilla kuitenkin alusta alkaen ollut selvää, että halutaan molemmille yhteinen sukunimi, minkä sitten lapsikin saa. :)

  - A

  VastaaPoista
 2. Nii jokos te ootte ehtineet hääpäivän sopia? Nimenvaihdosta kannattaa ilmottaa heti häiden jälkeen niin lähtee asia rullaamaan eteenpäin:) Sen hakemuksen voi kuitenkin netissä tehdä ja lähettää joten on aika helppo ja nopee juttu! Piinaavin vaihe oli kyllä odotella et millon kuulutus ilmestyy Viralliseen lehteen! Muuten, siitä ilmestyy nettiversio josta voi käydä aika kuun ensimmäisenä päivänä kyttäämässä että joko nyt:D Vaikka toi prosessi on hidas niin on se sentään hienoa kun voi ottaa yhteisen sukunimen, kyllä siitä tulee sellanen hyvä fiilis että samaa perhettä ollaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Painovirhepaholainen iski näköjään, siis lehdestä voi käydä "aina" kuun ekana katsomassa. Ei "aika":D

   Poista
  2. Joo kyllä meillä hääpäivä tiedossa on. Ajattelinkin että varmaan järkevintä siinä samassa sitten pistää eteenpäin tää nimiasia :) Ompa kätevä juttu sitten toi että netistä sitä pystyy seuraamaan!

   Poista

Blog Design by Get Polished