lauantai 3. tammikuuta 2015

37+0, täysiaikainen bebe!

Niin sekin päivä koitti että meidän minimuru tuli täysiaikaiseksi! Nyt ei sitten muuta kuin odotellaan synnytystä! Tää viikko ei kuitenkaan onneksi ole kovin todennäköinen viikko vauvalle syntyä. Etsiskelin vähän tietoa ja näpersin diagrammin siitä koska ilmeisesti tykkään aina tehdä taulukoita ja diagrammeja kaikesta:D

Todennäköisyys prosentteina syntyä raskausviikoilla 37-42

Tossa on huomioituna luonnollisesti käynnistyneet synnytykset, ei siis keisarinleikkauksia tai käynnistyksiä. Eli näyttäis siltä että todennäköisyyksien mukaan vauva syntyy viikolla 40 (ei yllätyksiä tässä), mutta ennemmin kuitenkin viikolla 39 kuin 41 ja ennemmin 37 tai 38 kuin 42. Se on sentään lohdullista! Vaikka en mä tosiaan haluais että beibi vielä syntyy, en varmasti haluais odotella yliajallekaan! Mutta mielellään se sais syntyä vasta sitten kun toi vesivahingosta aiheutunut remppa on ohi. Meiltä puuttuu edelleen lattia, seinä ja katto on maalaamatta, tapetti vaihtamatta, kattolistat laittamatta ja tän kaiken jälkeen sitä haluais tehdä vielä suursiivouksen ja laittaa kamat paikoilleen. Sitten saa tulla! Tostakin huolimatta odottaa silti ihan kamalasti jo vauvan syntymää ja haluais päästä jo pitelemään sitä. Jännitys sumentaa pään nyt kun on tajunnut että synnytys on oikeasti lähellä. Vaikee edes kuvailla miten paljon sitä jännittää ja odottaa! Hykerryttää koko ajan:D

Pari päivää ollaan yritetty valmistautua siltä varalta ettei pikkunen jaksakaan hautua laskettuun aikaan asti. Kaikki pikkuset vaatteet, lakanat, unipussit ja muut on pestynä ja olin aika yllättynyt kuinka monta koneellista pyykkiä niistä tuli. Hoitopöytä on koottu ja sairaalakassi pakattu. Tossa kassin pakkaamisessa ja sisällön miettimisessä meni yllättävän kauan! Olin ajatellut että onkohan vähän turhaa pakata sitä etukäteen mutta nyt oon sitä mieltä että hyvä et se on valmiina odottamassa. Vaikee sit olis miettiä että mitä sitä pitikiään pakata jos on kauhee jännitys päällä ja A:lla kivuliaat supistukset. Tein myös listan mihin kirjotin mitä laukkuun pitää vielä lähtiessä napata (kuten ipad ja kännykkälaturit). Ja muutama juttu täytyy vielä käydä hankkimassa kuten mulle sopiva paita "kenguruhoitoon". Se sais olla nimittäin tarpeeksi löysä että vauva mahtuu sen alle hyvin ja sen verta suuri kaula-aukoltaan että vauvalle kulkee ilmaa:D Kättärillä on kuulemma tapana että pidetään vauvaa iholla mahdollisimman paljon ne ensimmäiset päivät.

Kuivumassa olevia vauvan pyykkejä:)

Oon lukenut viime aikoina aika paljon juttuja synnytystä ennakoivista merkeistä. Harmi vaan ettei mitään kovin päteviä ole, vaan niinkuin raskaudessa yleensä kaikki muukin, tämäkin on yksilökohtaista. Esimerkki: monet on tosi väsyneitä edellisenä päivänä jotta olisivat sitten pirteenä synnytyksessä. Toisaalta monet on tosi pirteitä edellisenä päivänä ja voimakas pesänrakennusvietti vie mennessään. Toisilla väsymyksessä tai pirteydessä ei taas oo mitään muutosta! Että koita siitä sitten saada selvää et mikä olis ennakoiva oire:D Mut sen huomasin että tosi monella oli ollu edellisenä iltana vatsa ihan löysällä. Et sitä ainakin voi pitää silmällä! Ja yhden ennakoivan oireen löysin ihan sattumalta. Oon nimittäin pari päivää tässä ihmetellyt et ihan kuin A:n nenä olis kasvanut! Mietin ensin et kuvittelen, ei kai sellanen voi olla mahdollista. Mut loppujen lopuks en voinut enää kieltää sitä, kyllä se vaan on isompi! Sitten A:kin huomas sen. Ajattelin sit et ehkä se on joku hämärä raskausoire ja googlasin "kasvanut nenä ja raskaus" ja yllätyksekseni huomasin että tota on ollut monilla muillakin ja se on tapahtunut yleensä viikkoa tai paria ennen synnytystä. Ilmeisesti se liittyy sierainten kasvamiseen että synnytyksessä sais paremmin happea. Ja onneks nenän pitäis palautua ennalleen synnytyksen jälkeen!

Sairaalakassi odottamassa lähtöä

A sanoo et siitä tuntuu ettei raskaus jatku laskettuun aikaan asti. Sitä supistelee nimittäin niin paljon. Eilen kun se tapas yhden kaverinsa joka on synnyttänyt vuosi sitten, kaveri katteli tota supistelua ja sano että eiköhän se kohta sieltä synny! Sillä oli ollut tollasta vasta viimeisellä viikolla ennen synnytystä. Mut eipä tostakaan voi mitään varmaa päätellä koska nääkin vaihtelee. Neuvolatäti sanoi eilen että yleensä jos supistelee paljon ei raskaus kestä lasketulle ajalle, vaikka poikkeuksiakin on. Joskus menee yliaikaakin. Neuvola muutenkin meni hyvin. Vauva on kuulemma laskeutunut jo aika alas muttei ole vielä kiinnittynyt. Kohtu oli taas kasvanut, vauvan sydänäänet kuului hyvin (syke 130), verenpaineet ym ok. Se oli nopein neuvolakäynti tähän asti, vain 20 min! Usein on kestänyt 1.5-2 h. Mutta nyt oli toinen hoitaja kun meidän oma oli lomalla.

Vauva sai muuten eilen postia! A:n pikkuserkku oli lähettänyt bebelle paketin jossa oli tollanen haalari ja sukat:) Oon ihastellut tota kankaan kuosia mutten oo raaskinut ostaa kun meillä on noita vaatteita joten nyt oli tosi kiva että saatiin sellanen! Voidaan laittaa sivuun sitten jotain muilta saatuja käytettyjä asuja. Muutamat niistä on vähän rönttösempiä eikä noin kivojakaan! Ja huomasin että muutama pikkunen body oli t-paitoja mikä ei talvella edes oo kovin kätevää.

Lahja-asu ja kaappiin matkalla olevia pestyjä harsoja:)

6 kommenttia :

 1. Moikka! Olen lueskellut innolla teidän matkaanne vanhemmiksi :) Meillä on laskettu aika toukokuun puolessa välissä ja moni asia siksi ajankohtainen. Oletko jo kirjoittanut siitä, millaisiin vaunuihin ja sänkyyn päädyitte? Mietin vain, kun meillä on nämä hankinnat tässä pian käsillä ja kaikki pohdinnat on kivoja lukea :) Onnea vielä loppuodotukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, kiva että oot viihtynyt lukijana:) mulla on itseasiassa ollut työn alla postaus vaunuista, sängystä ja hoitopöydästä jotka kaikki tuli hankittua jo kesällä, mut jotenkin en oo vielä ehtinyt kirjottaa niistä:D tarkoitus kuitenkin olis postata valinnoista parin päivän sisään kun on saatu kalusteet aseteltua paikoilleen. Sänky on jo ok mutta hoitopöytä vielä muun roinan peitossa kun on pitänyt siirtää olkkarista rempan tieltä kamaa makkariin! Sen siistiminen olis tän ja huomisen päivän puuha joten stay tuned, aiheesta tulossa pian:) niin ja huisisti onnea vauvan odotukseen!

   Poista
  2. Jee, kiva kuulla, että postausta on tulossa :) Miten te muuten olette kokeneet tuon perhevalmennuksen? Me ollaan siis myös naispari ja menossa Vallilan valmennukseen ensimmäisen kerran ensi viikolla. Vaimo jännittää jo kauheasti sinne menoa, ja itseäkin vähän mietityttää, että millaista se on.. Jotenkin ajatus siitä, että joutuu sinne "ikäryhmään" puhumaan seksuaalisuudesta.. Huh! :D

   Poista
  3. Niin siis "isäryhmään".. :)

   Poista
  4. No perhevalmennus oli siitä kiva että kun neuvoloita on niin harvoin niin oli sit jotain muutakin vauvaan liittyvää odotettavaa:D mut ehkä ne ei ihan hirveen hyödyllisiä olleet, tai että aika pitkälti oltiin kaikki asiat jo muualta selvitetty ja monet muut sanoi sitä samaa. Mutta käymisen arvoisia kyllä ja tuli siellä hyviä uusiakin juttuja esille! Meidän ryhmässä oli toinenkin naispari ja sanoisin että yleensäkin varmaan täällä Kallion ja Vallilankin alueilla on paljon naispareja joten valmennuksen vetäjät osaa ottaa sen huomioon. Kun puhuttiin isästä sanottiin myös että tai toinen äiti tai tukihenkilö. Ryhmä otti myös hyvin vastaan, ei siellä tuijoteltu tai ihmetelty vaan pienryhmätehtävissäkin meitä kohdeltiin kuin muitakin.

   Noilla eri kerroillahan on eri teemat ja se parisuhdeteema on sillä keskimmäisellä kerralla. Me ei sillon päästy sinne koska mä olin kipeenä ja A ei välittänyt lähteä yksin. Täytyy sanoa et kyllä mustakin tuntui etukäteen vähän kiusalliselta ajatukselta että tolla kerralla olisin istunut isien kanssa pohtimassa meidän suhdetta ym.. Mutta se jäi sitten flunssan takia kokematta! Siihen en siis sen enempää pysty sanomaan! Muuten meni kyllä kivasti ja veikkaan että toikin kerta olis ollut aika iisi kun ei noilla muillakaan kerroilla kovin syvällisiä pohdittu. Ja monet harjoitukset saatiin tehdä pariskunnan kesken ja pienryhmäjutut oli aika nopeita. Ei se ihan sellaista ollut kuin mitä jenkkileffojen perusteella vois kuvitella että istutaan lattialla ringissä ja kerrotaan ryhmälle omasta elämästä ja parisuhteesta ja treenailtais kaikkien nähden esim eri synnytysasentoja:D Ja ehkä hyvä niin, olis ollut vähän pelottavaa nimittäin!

   Oon kyllä blogeja lueskellessa törmännyt siihen että perhevalmennukset on tosi erilaisia keskenään riippuen aina siitä mikä neuvola sitä järjestää. Eli ehkä jossakin voi olla hyödyllisemmätkin valmennuskerrat! Mä olisin toivonut esim tietoa hengitystekniikoista synnytyksessä, niistä ei puhuttu mitään vaikka muualla jatkuvasti toitotetaan miten tärkeätä on hengittää synnytyksessä oikein ja miten supistukset vaan "hengitellään läpi".

   Mut toivottavasti teillä on kivat valmennuskäynnit ja hyvä ryhmä:)

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Blog Design by Get Polished