keskiviikko 6. elokuuta 2014

Ekat liikkeet

Ääk! Eilen taisi tuntua vauvan ekat liikkeet! A kävi illalla makoilemaan sohvalle ja huomasi oudon tuntemuksen alavatsassa, kuin pieni pyörähdys. Ei ole kuulemma samanlaista tunnetta ollut raskauden aikana eikä myöskään koskaan aiemminkaan, joten mitä muutakaan se voisi olla? Paikkakin on oikea. Tosi jännää, innostuin kamalasti ja jutustelin tietysti sitten pikkuiselle. Siellä se möyri silloin tällöin pitkin iltaa!

Tänään aamulla kävin noutamassa Stokken bounce & sleep-sitterin. Sain ostettua sen käytettynä aika kohtuulliseen hintaan, vaikka on vain vähän käytetty. Sitteri näyttää aika mukavalta, väri sopii hyvin sisustukseen ja uskoisin että on aika kätevä, sillä siinä on kahvat, joista sitä voi kantaa vauvan siinä oleillessakin. Lisäksi sitterin pystyy laskemaan ala-asentoon, mikä kenties on käytännöllistä, en tiedä vielä. Ei olla kuitenkaan ajateltu hankkia Stokken day bediä, johon sitterin voi kiinnittää vauvan päiväunia varten. Sitterin makuuasentoon laskeminen taitaa enimmäkseen olla hyödyksi käytössä juuri day bedin kanssa. Meillä kun ei kuitenkaan ole suurta taloa, jossa vauva olisi käytännöllistä saada päivisin nukkumaan olohuoneeseen kun oma sänky on kaukana, ei ole oikein day bedillekään tarvetta.
Iltapäivällä oli toka neuvolakerta. Etukäteen oli pitänyt täyttää päihdekyselylomakkeet sekä "voimavarakysely tuleville vanhemmille", joita käytiin sitten hoitajan kanssa läpi. Muutenkin käyntikerta oli jälleen aika keskustelupainotteinen, tunnin se kesti. Saatiin kuitenkin paljon uusia aikoja: perhevalmennusajat, joita on 3 ennen synnytystä sekä kaksi seuraavaa neuvola-aikaa. Selvisi myös että ensi keskiviikon lääkärikäynnillä ultrataan! Sitä ei tiedetty ollenkaan, eli viikon päästäköhän me sitten nähdäänkin pikkuinen jo? Kuten ekallakin kerralla, taas otettiin verenpaine ja mitattiin paino. Nyt kuitenkin tehtiin myös virtsatesti, josta katsottiin pH, glukoosi ja proteiini. Nämä otetaan kuulemma jatkossakin joka kerta. Seuraava neuvolakäynti onkin sellainen, että käydään kela-asioita läpi. Sittenhän se 154 raskauspäivää on täynnä ja on oikeus hakea äitiyspakkausta ja tukia.

Nyt aletaan valmistautua häämatkalle, huomenna suuntana Pariisi! Puolet tavaroista on tietenkin vielä pakkaamatta ja liput ostamatta Louvreen, Versaillesiin ja Eiffeliin. Noissa suosituimmissa kohteissa on kuulemma monen tunnin jonot, joten kannattaa hankkia liput etukäteen netistä. Meillä jää kaikki kyllä aina niin viimetinkaan. Joka kerta kun ollaan lähdössä matkoille, pakataan keskellä yötä ja ehditään sitten nukkua vain muutama tunti ennen lähtöä. Oon aina ollut vähän huvittunut mun äidistä, joka aloittaa pakkaamisen jo monta päivää aiemmin ja tekee joka päivä vähän. Mutta ehkä se oikeastaan oliskin ihan järkevää! Varsinkin sitten kun on toi vauveli vielä lähdössä mukaan ja tarvitsee ottaa paljon tavaraa sillekin.

Au revoir!

2 kommenttia :

Blog Design by Get Polished