maanantai 4. elokuuta 2014

Nimipohdintaa ja kuulumisia

Ja taas on viikonloppu ohi niin nopeasti ettei ehtinyt huomatakaan! Perjantai-iltapäivä päätettiin rennosti puuhastella jotain kahdestaan pitkästä aikaa. A lähti töistä jo aikaisemmin ja suuntasimme Vallilaan työväenasuntomuseoon, jossa on erityisesti 1900-luvun alkuvuosikymmenten työlaiskotien sisustuksia. Varsin kiinnostava kokemus, tykkään tosi paljon tollasista arkihistoriaan kurottavista museokierroksista ja liippaa se jokseenkin läheltä omaa tutkimusalaanikin. Museon jälkeen valmistimme piknik-eväät ja menimme viereiseen puistoon Torkkelinmäelle. Aika kului mukavasti jutustellessa, korttia pelatessa ja lukiessa. Lauantaina oli Kallio Block Party, joten saatiin nauttia musiikista ja iloisista ihmisistä. Tänä vuonna tapahtuma järjestettiin ihan tässä meidän talon ympäristössä, joten seurailtiin aika paljon ikkunoistakin juhlakansaa. Sunnuntaina olikin sitten pienimuotoiset sukukekkerit, kun on sukulaisia Washingtonista käymässä ja pidettiin sitten puutarhajuhlat, missä paikalla oli sisarukset, serkut, tädit ja muut. Oli kyllä kivaa! Saatiin vielä mun isoveljeltä ja sen perheeltä pieni lahja "odottajalle ja odotettavalle":) Siinä oli ihan tosi suloinen asusetti vastasyntyneelle, itkuhälytin, raskausbikinit A:lle ja muutama lakanasetti. Ihanaa:) Saatiin myös jo lastenvahtitarjouksia, on kyllä ihan parasta kun kaikki odottaa niin innoissaan tätä meidän vauvaa!!
Tämmöinen panda-asusetti:)


 Illan päätteeksi käytiin vielä katsomassa pikkuveljen uutta asuntoa Leppävaarassa, mihin se muutti tyttöystävänsä kanssa pari päivää sitten. Aiemmin ollaan asuttu melkein naapureina, mutta nyt se sitten otti ja lähti. Sen työpaikka on Espoossa, joten kai se ihan järkevää oli työmatkan puolesta. Pikkuveli muuten arveli että saataisiin tyttövauva, muut oli pojan kannalla! Meillä on myös itsellä molemmilla ollut jotenkin sellainen tunne että poika tulee. En sitten tiedä mistä se johtuu, kumpikin olisi tietysti aivan yhtä tervetulleita! Tein sellaisen leikkimielisen testinkin netissä, pojan kannalla sekin oli. Kiinalainen kalenteri puolestaan ennusti tyttöä. Toistaiseksi kuitenkin poika 5 - tyttö 2. Saas nähdä kuka on oikeassa:) Ei täällä rakenneultraa mitenkään erityisesti odoteta sen sukupuolen tietämisen puolesta, ei sillä sinänsä ole kiirettä, mutta onhan se ihan hauska tietää ennakkoon. Rakenneultraa odotetaan muuten kyllä jo kovasti, pääsee taas näkemään pikkusen! Kuukauden päästä sitten.

Jotenkin ehkä tuon poikaodotuksen takia olen miettinyt tosi paljon pojan nimiä. Meillä itseasiassa on ollut ekat nimet tytölle ja pojalle mietittynä jo monta vuotta. Lapsihaaveista puhuttiin tosissaan ekaa kertaa varmaan jo joskus 5-6 vuotta sitten. Muistan kun istuttiin Karibian poreammeessa ja mietittiin että "ensi syksynä sitten". Pohdittiin myös nuo etunimet ja aika kevyesti löytyi sellaiset joista molemmat piti. Pojan nimestä on kuitenkin myöhemmin päätetty luopua, koska mun veljen vanhimman pojan, ja mun kummipojan, toinen nimi oli se samainen mikä valittiin ja ne käyttää aika paljon sitä toista nimeä puhuessaan sille. Lisäksi mun serkku sai vuosi sitten lapsen, jolle ne tietysti antoi sen nimen. Ei sitten viittitä enää kolmatta samannimistä näihin ympyröihin tuoda pörräämään.

Mutta siitähän se vaikeus alkoikin, kahlattiin kaiken maailman nimilistoja läpi, mutta varsinkin A:lle on ollut tosi vaikeeta löytää edes yhtä ehdokasta joka kelpaisi. Ollaankin tehty nyt hyvin pitkälti siten, että mä olen kahlannut lisää nimiä läpi ja listannut niitä sinne Pregnancy + -sovellukseen. Olen kerännyt sinne myös nimiehdotuksia muiksi nimiksi. Kesän makustelin niitä nimiä ja poistin osan, ja sitten keräsin toissa viikolla listan mistä itse tykkään. A tietysti torppasi sieltä suurimman osan samantien, mutta onneksi oma suosikkini oli sellainen mistä A:kin piti kovasti.

Toisista nimistä niinikään on ollut vähän vääntöä. Siinä itseasiassa pojan nimet on olleet helpompia valittavia ja vaihtoehtoja olisi ollut muitakin. Tytön toisia nimiä olen pitkään pitänyt myös listalla, mutta A:n mielestä kolmas nimi, jonka itse tosi paljon haluaisin, on ihan hirveä:D Siinä on sitten ollut vähän pattitilannetta, että kuka saa päättää tuleeko sitä nimeä vai ei..


Nyt meillä kuitenkin on molemmille kolmen nimen kokonaisuus, mistä kummatkin tykkää (tällä hetkellä). Ollaan saatu ripaus sukuhistoriaakin mukaan, kun toisina niminä molemmilla on suvussa ollut nimi. Ei ihan lähisukupolvista kuitenkaan. Aiotaan nimiä tässä nyt mietiskellä, onneksi aikaa on vielä. Me ei pystyttäis tekemään niin, että odotettaisiin lapsen syntymää ja katsottaisiin mikä nimi sopii. Ehkä ollaan liian nirsoja sellaseen! Uskon kuitenkin, että valitut nimet meidän lapselle sopii ihan mainiosti. On ollut ihan hauska myös lueskella valittujen nimien merkityksistä ja nimenkantajien luonnekuvauksista. Jäkimmäiset tietysti on huttujuttua, mutta hauskaa viihdettä jokatapauksessa!


Tässä linkki työväenasuntomuseon sivuille jos sattuu kiinnostamaan

Ja tässä sukupuolitestiin

Ja kiinalaiseen syntymäkalenteriin

Nimien merkitykset ja luonnekuvaukset

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Blog Design by Get Polished