keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

21.-22. rv.

Tänään piti ihan pysähtyä miettimään että mikäs raskausviikko on menossa. Ja jouduin ihan tarkistamaan koska en mitenkään varmasti sitä pystynyt muistamaan. Tosiaan, 23. viikko alkaa jo! Tästä ehkä voikin päätellä että edelliset viikot ovat menneet vauhdilla. Tähän tietysti vaikuttaa vähän se, että rakenneultran ollessa ohi odotellaan vain elokuuta. Meitä kaikkia kolmea on myös riivannut raivostuttava melkein kuukauden kestänyt flunssakierre jälkitauteineen. Mutta ennenkaikkea ajan pikaiseen kulumiseen on syynä mulla alkaneet työt. Uudessa työpaikassa aloittaneenahan ei ajatukset oikein muussa ehdi viipyillä ja niin on käynyt myös nyt. Olen viihtynyt tosi hyvin, työ on mielenkiintoista ja ihmiset tosi mukavia. Toisaalta sydäntä on riipinyt jättää L mun vanhempien hoitoon. Onneksi kuitenkin niiden eikä päiväkotiin, tää on sentään pehmeämpi hoidon aloitus noin niinkuin mun kannalta:D Mutta silti, kaipaan jo ihan älyttömästi sitä aikaa kotona L:n kanssa. Oon kyllä kokoajan tiennytkin että se on varmastikin ollut parasta aikaa mun elämässä tähän asti. Toivoisin että voisin vielä kokea sen uudestaan, mutten tiedä tarjoutuuko siihen enää mahdollisuutta. Nauttikaa siis suurella sydämellä ne jotka vielä kotona ovat tai joilla se on vielä edessä!

Vauvarintamalla kuuluu hyvää. Pallero kasvaa kovaa vauhtia ja sen kyllä huomaa alati kasvavasta mahasta, liitoskivuista ja voimakkaampina tuntuvista liikkeistä. Ikävänä raskausoireena on viimeaikoina ollut unettomuus. Sama riesa vaivasi A:ta myös edellisessä raskaudessa, mutta tällä kertaa se on tuplasti rasittavampaa koska on L hoidettavana eikä päiväunille voi painella töiden jälkeen. A siis usein herää yöllä puoli kolmen aikaan ja valvoo vähintään viiteen asti, välillä kuuteenkin. L tietysti herää viimeistään seitsemältä joten unet jää aika vähiin.

L on aivan ihastunut masun silittelyyn ja haluaakin melkein päivittäin kaivaa vatsan esille ja jutella tai kuunnella vauvaa. Ollaan jo monesti saatu myös kuulla ne maailman hellyttävimmät sanat jotka vanhempi vain voin kuulla, eli L kuiskuttelemassa mahalle "minä rakastan vauvaa". Usein L myös kertoo että vauva on söpö ja höpöttelee mitä hän aikoo vauvan kanssa sitten puuhailla jahka se on syntynyt. Tärkeimpinä puuhina sillä taitaa olla mielessä sängyllä pomppiminen ja pallon heittely:D Toivottavasti pettymys ei ole liian karvas kun sitä saa aika kauan odotella ennenkuin pikkusiskosta on kunnon futariksi!

Ollaan tässä saatu hankittua vähän vauvan suurempia tarvikehankintoja. Lastenturvassa sattui olemaan turvaistuinpäivät ja 10 prossan ale houkutteli hankkimaan turvakaukalon. L:llähän oli Stokke BeSafe Izi Sleep, joka kuitenkin myytiin jo pois samalla kun ekat vaunutkin. Tykättiin kyllä tosta kaukalosta, mutta ei viitsitty jäädä säilömään sitä kun uudempiakin ehtii tulla muutamassa vuodessa markkinoille. Valintaa lähdettiin tekemään turvallisuus etusijalla ja tasapisteisiin autoliiton testeissä ylsivät Maxi Cosi pebble plus ja BeSafe izi go modular. Jälkimmäsessä oli parempi kuomu ja L:llä on tällä hetkellä siitä se turvaistuinversio, joten päädyttiin sitten siihen. Ihastuin aivan totaalisesti tuohon sea green melange sävyyn, joten se tuli sitten tilattua!

Kaukalo ehdittiin jo pakata varastoon, joten tässä BeSafen sivuilta lainattu kuva
Toinen suurempi hankinta on pinnasänky, joka käytiin tänään hakemassa naapurilta ilmaiseksi. Patja täytyy vielä hankkia uutena, itse runko on hyväkuntoinen perusmalli, josta saa laidan irti. Aiotaan laittaa pinnis tällä kertaa sivuvaunuksi tohon meidän sängyn viereen, koska vauva nukkuu varmaan kuitenkin siinä meidän vieressä ainakin ekat kuukaudet. Sitäpaitsi, jos L meinaa heittäytyä myös vauvaksi ja alkaa kömpimään joka yö meidän väliin vauvan ja kissojen lisäksi niin tulee kyllä liian ahdasta jos ei saada vauvaa siitä pinniksen puolelle vähän siirrettyä!

4 kommenttia :

 1. Aika menee tosiaan kyllä nopeesti! Vastahan tekin plussasitte ja nyt jo puolväli ylitetty :D Meillä on just sama turvakaukalo Alekilla, vaan harmaana! Kuomu tosiaan on ihan loistava ja kaukalo on ihanan siro ja kevyt! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa no hyvä kuulla positiivisia käyttökokemuksia! Kyllä toi kevyemmältä selvästi tuntuu kuin se L:n kaukalo mut muuten tässä on joutunut tyytymään vielä luettuun tietoon:D Onko teillä se isofix-jalusta vai ootteko kiinnittäny vöillä?

   Poista
  2. Joo meillä on se jalusta. Siihen oltiin vähän pettyneitä, kun meidän auton penkit on sen malliset, että telakan ja penkin väliin jää rako ja kun kaukalon siihen laittaa, niin asento on todella pysty. Olis ollut hyvä testata ennen ostoa, mutta eipä me tajuttu.. Onneks toi kaukalo on kuitenkin hyvä ja varmasti turvallinen :) En tiiä toimiiko tää linkki, mutta tässä kuva sen asennosta http://forum.vau.fi/images/shareimage/e7d4dfc37adbc5f566b7b8adea3b36b9

   Poista
  3. No onpas se tosiaan pystyssä! Mutta eipä sillä varmaan turvallisuuden kannalta mitään merkitystä ole joten väliäkö tuolla. En tiedä olisko muutkin noin, kun suorahan se telakan pohja kaikissa varmasti on.. Että jos ne isofix-kiinnikkeet on tosi syvällä niin sit varmaan nousee muutkin jonkin verran? Kestipäs mulla taas tää vastaaminen sata vuotta ja vähän päälle, sori :D

   Poista

Blog Design by Get Polished