maanantai 30. tammikuuta 2017

2-vuotias


"L vauva haluaa syliin. L vauva itkee, hyshyshys. Ei hätää. L vauva haluaa vettä mamman sylissä."
Meidän 2-vuotias tykkää toisinaan leikkiä vielä vauvaa, yleensä suihkun jälkeen kun sen voi kapaloida pyyhkeeseen ja kaapata syliin kuten vauvan. On se hellyyttävää ja siinä huomaa että vaikka itsenäistyminen on alkanut niin kaipaa se minimuru vielä sitä vauvailuakin!

Toi hyssyttely ja tollanen itsesuggestio on muutenkin tosi huvittavaa. Jännittävissä tilanteissa se alkaa rauhoittelemaan itseään "Ei hätää L, ei taavii pelkää. Hyshyshys" :D No toivottavasti se toimii jatkossakin!

Ajattelin vähän listailla tähän L:n lempijuttuja ja taitoja mitä tokana vuonna on opittu!

Pituutta tytsyllä on reilu 86 ja painoa 11.

L harrastaa muskaria, uimista ja temppukerhoa/tanssikerhoa. Kaikista muista tykkää mutta tanssikerhossa ei keskittyminen oikein pysy yllä. Uinti on ylivoimainen ykkönen ja siellä uiskentelee hienosti kovaa vauhtia itsekseen kellukkeiden ja räpylöiden avulla sekä hyppää reunalta sukeltamaan "aarteita":D
Omissa leikeissään
Lempilelut ja -leikit: piilosta, hippa, nukkekoti ja sen ukkelit, Ryhmä Hau-koirahahmot, Pipsa Possu-hahmot (etenkin isä possu), Ben&Holly´s little kingdom-hahmot, palapelit, mun 1-vuotiaana saama iso Nalle Luppakorva, pihaleikit kuten keinuminen, liukumäki ja hiekkalaatikko

Kirjojen lukemista rakastaa ja niitä on monta hyllyllistä omia sekä kirjastosta lainattuja. Parhaita viime aikoina on olleet Minttu, Vanttu, Aino, Pipsa Possu, Barbababa, Buu ja Bää lampaat ja ne joissa pieni merenneito Ariel on mukana. En tiedä mikä tossa Arielissa niin sytyttää, mutta sehän oli jo vauvana ihan fiiliksissä Aalloissa siis-kappaleesta mikä Pienessä merenneidossa on.

 
Smoothie maistuu

Lempiruoat: soija- ja kalamakaronilaatikko, kalakeitto, pinaattiletut, keitetyt kasvikset, vihannekset ja hedelmät, kakut ja pullat. Jos siltä kysyy että mitä haluat syödä niin "Kakkua! Pullaa! Pastaa, tomaattia, munaa, avokadoa, kurkkua". Usein se myös pyytää yhtäkkiä että nyt L haluaa syödä pinaattilettuja.

Lempiohjelmat ja -pelit: L tykkää katsella (vaikka liiaksikin asti) tabilta tai telkkarista ohjelmia. Välillä sitten saakin muttei ihan joka päivä. Muumit, Ryhmä Hau, Pipsa Possu, Pieni merenneito, Aristokatit, Pikku Kakkonen ja Ben and Holly´s little kingdom on suosikit. Tabletilla on myös muutamia pelejä joista L tykkää kuten Kapun metsä ja Duplo eläintarha. Lautapeleistä ollaan pelattu kahta Haban peliä (Nälkäinen nalle ja Sammakko) ja niistä tykkää ihan älyttömän paljon. Keskittymiskyky riittää kuitenkin vasta yhteen kierrokseen kerrallaan näitä n.5min kestäviä pelejä:D

L tykkää syöttää ja leikittää tätä pikkukaveria:D Eli kuten näkyy, veljen kesällä hankittu pentu on vähän kasvanut mutta ne on edelleen L:n kanssa ihan bestikset:)



Taitoja: piirtää, tanssii, kiipeilee, hyppii, tekee kuperkeikan, käy potalla ja kertoo kun on hätä, pesee itse hampaat (me tietysti pestään ne myöskin), hyppii trampoliinilla, kulkee portaissa itse, poseeraa hymyillen kameralle kun se otetaan esille, kiipeilee puolapuissa ja kaikenlainen muukin fyysinen aktiviteetti sujuu mallikkaasti. Osaa myös puhua hyvin ja taivuttaa suurimman osan sanoista oikein sekä käyttää hienosti eri aikamuotoja. Toistelee lauseita ja sanoja ihan papukaijana joten sanavarasto ja sanontojen määrä lisääntyvät kokoajan.
 
Tässä näytetään miten hymyillään kameralle:D

Tärkeitä henkilöitä on vanhempien lisäksi isovanhemmat ja enot. L tykkää kertoa keitä rakastaa ja ketkä rakastaa L:ää. Myös serkut, kaverit ja muut lapset on sydäntä lähellä, sekä tietysti meidän kissat joita paljon halittelee ja joita tykkää leikittää. Veljen koiraa pitää omana veljenään:D

Paketti joulupukilta. Pukki jännitti kovasti kunnes se alkoi jakaa lahjoja:D Edelleen joka ilta L muistelee pukkia eli tärkeä kohtaaminen on ollut!
Tokana vuotenaan L on ekaa kertaa käynyt: taidenäyttelyssä, teatterissa, lentokoneella ulkomailla, eläintarhassa, hoitanut puutarhaa ja poiminut omenoita, laskenut pulkkamäessä, uinut meressä ja järvessä, tehnyt itse ruokaa, piirtänyt seinään ja mattoon, ollut kaverisynttäreillä, maksanut ostoksia kaupassa, lainannut ja palauttanut kirjoja kirjastossa, oppinut laittamaan musiikin päälle (Abba 95% ajasta), samalla menetelmällä laittaa leffan pyörimään dvd:ltä (töpseli irti on ainoa mikä auttaa).

Syksyllä omenoita poimimassa mummulassa
Itseasiassa bileet alkaa usein kuudelta aamulla kun L pyöräyttää stereoista täysillä käyntiin Abbaa. Musiikin pitää pauhata kokoajan jotta milloin vain voi heittäytyä tanssimaan. Yleensä levyn loputtua hiljaisuus kestää puoli minuuttia minkä jälkeen L menee ja pistää sen uudelleen alusta. Suosikki tosiaan ylivoimaisesti toi Abba. Lisäksi Scatman John, Karvakuonot lastenlevy ja joululaulut, joista etenkin tip tap oli kova hitti pitkään. 

Uhmaikä on alkanut. "L ei halua! L haluaa! Ei halua! Haluaa! Ei halua! EIEIEIEIEI ÄÄÄÄÄÄ!!!". Argh. Siitä ehkä toisen kerran:D
Maailman ihmeitä pohdiskeleva tyyppi

6 kommenttia :

  1. Oi miten ihana kuulla teidän pikkuneidin elämästä ja kasvusta. On teillä aika menoa. Ja sieväkin ku mikä :)

    VastaaPoista
  2. Voi miten ihana, suloinen pikkuneiti! Olipas jotenkin liikuttavaa lukea, mitä toinen elinvuosi on pitänyt siaällään 😍 tuli tuosta "hyshyshys"-itserauhoittelusta mieleen meidän 4v kummityttö, joka meidän (ilmiselviin ja turhanpäiväisiin) kommentteihin niin usein vastaa vain monitonisesti "niinniinniin" 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaha, lapset on kyllä niin mainioita, oivaltavat aina jotain tollasta aikuisten puheesta mihin muut ei kiinnitä huomiota, ja sit ottavat sen käyttöön:D

      Poista
  3. Hah, voi Abba! :D Tämä teidän pikkuneiti on oikea säihkysilmä, miten suloinen! :) Nyt sen huomaa miten aika menee aivan kamalaa vauhtia, ja mitä kaikkea kehitystä ja muutosta pienissä lapsissa ehtii tapahtua lyhyessä ajassa. Tavallaan aivan hurjaa ja ihanaa että se kehitys on niin nopeaa ja koko ajan on jotain uutta ihasteltavaa, ja toisaalta taas ei haittaisi vaikka ehtisi nautiskella jostain tietystä asiasta tai vaiheesta kauemminkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, on se kyllä sellainen ruusunnuppu<3 Joo kehitys on kyllä huimaa ja lasten kanssa vasta oikeasti tajuaa miten aika kuluu nopeasti! Onneksi ei kamalan haikea olo ole ajan kulumisesta, kun aina tuntuu että nyt on paras vaihe kehityksessä menossa:D Kai sitä pikkusta rakastaa vaan edelleenkin päivä päivältä enemmän!

      Poista

Blog Design by Get Polished