torstai 26. tammikuuta 2017

11. rv

Päästiin sitten kaksinumeroisille raskausviikoille! Ekan päivän 10+0 tuntuu varsin isolta. Se tarkoittaa myös sitä että raskaus on jatkunut 70 päivää, ajatella. Vaikka tietysti ne 14 ekaa päivää ei raskaana millään muotoa oikeasti oltukaan. Raskaudesta on kuitenkin jo tiedettykin 2kk. Esikoisen odottaminen oli kyllä ihan erilaista ja tosi spesiaalia. Siitä ehti oikein nauttimaan ja makustelemaan jokaista päivää. Nyt aika vaan jotenkin humahtaa ja taas viikko on mennyt normaaleissa arjen askareissa. Musta tuntuu että A hädin tuskin tietää mikä raskausviikko on edes menossa eikä se ole kertaakaan kysellyt missä vaiheessa vauvan kehitys on tai minkä kokoinen se on. Viimeksi sitä kiinnosti vähintäänkin viikottaiset päivitykset mahan tapahtumista:D Toisaalta en tiedä meneekö aika niin nopeasti osittain siksi että vieläkin jännittää aika paljon se ettei mitään ikävää tapahtuisi. Pääsisikö sitä sitten nauttimismoodiin kun seuraava ultra on ohi jos siellä olis kaikki niinkuin pitääkin. 

Alkuviikosta keljutti aika paljonkin ettei ultrakutsua vieläkään kuulunut. Harmitti ettei A ollut soittanut neuvolaan ennenkuin vasta kahdeksannella viikolla. Oon kärsimätön näkemään miten mahassa oikein sujuu, nyt ei voi kuin toivoa että hyvin. Onneksi kutsu viimein tipahti postiluukusta 10+6. Ja oikeastaan voin sanoa vinkkinä niille jotka ovat eläneet samanlaisessa teknologia-pimennyksessä kuin me, että Omakannasta toi varattu päivä näkyi jo monta päivää ennen kutsun saapumista. Kellonaikaa siellä ei ole, mutta toi päivämäärä. Eli 7.2. se maaginen päivä sitten koittaa, pari viikkoa vielä pitää jaksaa odotella!

Tällä viikolla otettiin verikokeet ja virtsanäyte. Seuraavana päivänä neuvolahoitajalta oli tullut viesti että virtsanäyte oli epäpuhdas. Ärsyttävästi vielä perjantaina että viikonlopun joutui elelemään epätietoisuudessa siitä mitä toi tarkoittaa. Pääteltiin kuitenkin että jos se olis vaarallista, olis hoitaja varmasti soittanut että uusintakokeeseen pitäisi mennä heti. Viikonloppuna tajuttiin sitten avata Omakanta ja sieltähän noi tulokset näkyi. Ilmeni että leukosyytit oli yhden plussan verran koholla mikä voisi viitata virtsatietulehdukseen tai heikkolaatuiseen näytteeseen. Maanantaina A sitten kävi uusintatestissä ja näyte oli tällä kertaa puhdas. Labrahoitaja sanoi että raskaana olevilta tulee usein epäpuhtaita näytteitä.

Uutena oireena tällä viikolla on tullut A:n kasvaneet rinnat. Kipeät ne on ollut jo muutaman viikon mutta nyt huomaa että alkavat kasvaa ja muuttua taas sen näköisiksi kuin imettäessä. Uutena on myös tullut että A:lle on alkanut makeat taas maistua. Senhän ei siis ole yhtään tehnyt mieli mitään sokerisia positiivisen tuloksen jälkeen, mutta parin päivän sisään se on syönyt ravintolassa jälkkäriksi ritareita, napannut suklaakonvehdin kaapista ja vonkunut lettujen perään. Viimeksi sillä oli loppuraskaudessa aivan järjetön makeanhimo ja se oli kuin pikkulapsi ja vonkui kaupassa karkkeja, pullia ym ja hermostui kun jouduin vähän toppuuttelemaan. Toivottavasti tää ei taas mene siihen,  varsinkaan näin aikaisin:D Huolettaa erityisesti sen raskausdiabeteksen takia mikä A:lla viimeksi oli. Olis kiva jos sitä ilman tällä kertaa selvittäisiin, mutten tiedä onko se mahdollista joten keskityn toivomaan ettei sitä tälläkään kertaa tarvitsisi hoitaa ruokavaliota kummemmalla. Aijoo, ja muutaman viikon ollut jo sellainen pikkuvaiva, että jos nousee liian nopeasti ylös kohtuun alkaa sattua. Kipu menee kuitenkin nopeasti ohi, mutta on tässä opittu että rauhallisesti pitää nousta.

Huomatkaa, ei vaatekuvaa! Ostolakko pitää vihdoin:D

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Blog Design by Get Polished