torstai 18. helmikuuta 2016

Lastenvaatemania

Mulla on ollut nyt noin vuoden verran uusi harrastus. Nimittäin lastenvaatteet. Joillekin varsin yhdentekevä aihe ja toisille todellinen intohimo. Mä kuulun enemmän tohon jälkimmäiseen ryhmään sillä olen ihan hurahtanut kauniisiin vaatteisiin. En vaan voi sille mitään että L näyttää niin syötävän suloiselta hauskoissa vaatteissa! Näyttäähän se tietenkin aina syötävän suloiselta, oli päällä mitä hyvänsä tai vaikka pelkkä vaippa, mutta jotenkin kauniit vaatteet tekee sen vielä potenssiin kymmenen.
Nyt eletään taas vaatemaanikon yhtä herkullisinta aikaa vuodessa. Monet merkit julkaisee ensimmäiset vaatteensa kevätmallistoistaan joten saa oikein nautiskellen katsella tarjontaa ja ostella omia suosikkejaan. Monissa paikoissa on vielä alennusmyynnitkin käynnissä joten kaappeja voi täyttää myös vanhemmilla herkuilla. Siihen vielä kun ynnää facebookin kirppisten tarjonnan on rahan meno taattu:D Aikaa kuluukin aika kivasti viikon aikana siihen kun katsastaa tarjontaa ja suunnittelee mitä ostaa tulevina julkaisupäivinä. Mutta se on mun mielestä rentouttavaa ja varsin hauskaa puuhaa! Onneksi kaikki hankinnat ei vielä ole tehtynä joten saan vielä tänäkin keväänä "harrastaa" rauhassa lisää:D

L on vielä niin pieni että vaatekertoja on saanut uudistaa suhteellisen tiheään, mutta nyt tehtävät hankinnat pitäisi kestää ainakin puoli vuotta eteenpäin, jotkut jopa lähemmäs vuoden. Se tarkoittaa että kesävaatteet on helpompi hankkia näin paljon ennakkoon kuin viime vuonna. Silloinhan kokoarviot meni ihan puihin. Vielä osa niistäkin kesävaatteista joita hankittiin joskus huhti-toukokuussa piti myydä käyttämättöminä pois koska ne olivatkin kesällä jo liian pieniä. Nyt kun vaatteet ovat pidempään käytössä niihin viitsii myös satsata vähän enemmän. Ensimmäiset 50-62 kokoisethan meillä oli aika pitkälti tutuilta saatuja ja vaikka mieli olis kovasti tehnyt ostaa itsekin, ei sitä kovin paljoa viitsinyt kun vaatetta kerran oli ja ne oli muutenkin käytössä vain joitakin viikkoja.

Mä kyllä olenkin ottanut nyt ilon irti ja nautiskellut täysillä siitä kun saa hankkia kaiken itse ja vähän pitempiaikaiseen käyttöön. A:lla on onneksi sama vaatemaku joten se tykkää kovasti myös kaikista hankinnoista. Parasta kuitenkin on se että sitä ei shoppailu kiinnosta joten mä saan tehdä kaikki hankinnat! Tätä vaihetta ei varmaan kestä kauan sillä pian ainakin L tahtoo esittää oman mielipiteensä siitä mitä puetaan, paras siis nauttia vielä kun voi.

Aamuisin kuluu aina hyvä tovi kun katselen vaatekaapin sisältöä ja mietin mitä tänään puettaisiin. L on onneksi kiinnostunut siitä touhusta myös, ja repii innoissaan kaapin sisältöä lattialle ja "järjestelee" sitten uudestaan kaappiin tai vaikka lelulaatikkoon. Mä olen kyllä alusta asti nauttinut jo ihan siitäkin kun saa hiplailla L:n pieniä vaatteita, pyykätä niitä ja viikata kaappiin. Kaapista aina huomaa jos A on laittanut sinne jotain, se viikkaa miten sattuu ja sillon kaapissa vallitsee epäjärjestys:D Mä tykkään käyttää aikaa siihen että viikkaan suoria pinoja. Oma vaatekaappi onkin sitten aivan erilainen eli tää koskee vain L:n vaatteita!

4 kommenttia :

 1. Ihania vaatteita <3, lasten vaatteet on kyl sellainen et niitä jaksaa hypistellä <3 Meki jo tehty hankintoja aina ku sopiva löytyy joka sopii kummalle sukupuolelle vain ja kokoja vähä joka sorttia :) Oonki miettinyt et sit joskus kun me saadaan lapsi niin voin vaa kuvitella et kui mul menee aikaa löytää just tähä päivään sopivat vaatteet, niinku teen itsekkin joka aamu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo jos omissa vaatteissa menee aikaa niin lapsen vaatteissa vasta meneekin:D Meillä oli kyl sama et vaatteita ois tehnyt mieli hamstrata hirveet läjät jo siinä kohtaa kun raskausuutiset saatiin! Ihanimpia sukupuolineutraaleja (eli melkein mitä vain kunhan ei ole mekko) sit ostettiinkin mut sit kun L syntyi ja ties että tytölle saa ostella niin sit kyllä alkoi kunnon shoppailu! Monia mitä sit ostettiin hankittiin vähän isompina kokoina kun noita kaikkein pienimpiä saatiin just monta kassillista kavereilta! Onneksi niistäkin kasseista löytyi paljon tosi ihania vaatteita:) On se vaan ehkä silleen että ne pienet vaatteet on konkreettisin merkki siitä että vauvaa ollaan toivomassa tai odottamassa, ihan kiva siis kun on siinä odotellessa mukavaa hypisteltävää;)

   Poista
 2. Oi ihania vaatteita ja ihana tietää että joku muukin on hurahtanut lastenvaatteisiin. Me ollaan tehty kesästä asti silloin tällöin jo hankintoja, vaikkei vauvaa vielä kuulukkaan, mutta se on ollut minulle (tulevana sosiaalisena äitinä etenkin) jotenkin tärkeä konkreettinen juttu mitä on voinut tehdä pikkuhiljaa tässä odotusta odotellessa. :) Suurin osa vaatteista on ostettu alennuksista joten rahallisesti niihin ei ole panostettu paljoa, mutta onhan noita jo kertynyt muutama pieni kassillinen... Nyt päätimme ettemme osta enempää ennenkuin tulee plussa, että jää shoppailtavaa varsinaisen odotuksenkin ajalle :) Vaatekassit on piilotettu vaatekaappini ylähyllylle, mutta kaivan ne sieltä aina silloin tällöin esille ja viikkaan vaatteet uudestaan ja järjestelen pieniin pinoihin kokojen mukaan tai mietin että millaisia asuja niistä saisi aikaiseksi. :D En ole ikinä ollut kauhean kiinnostunut panostamaan omaan pukeutumiseen, eikä vaateshoppailu itselleni ole mitään lempihommaa, mutta noiden pienten kimpsujen ja kampsujen kanssa on aivan eri asia. Etenkin sellaiset pienet kangaslapaset jotka estävät vauvaa raapimasta itseään ja pienet kuolalaput saavat jostain syystä sydämeni pakahtumaan aina kun näen niitä kaupassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi muistan joo kun itsekin kaivoin välillä vaatteet esille ihan vaan että sai katsella ja järjestellä niitä, ja välillä kuvittelin sen pikkuisen ihmisen jo olevan siellä vaatteen sisällä ja rutistin sitä mielessäni kovaa:D A välillä nauroikin mulle kun raahasin taas esille tulevan vauvan vaatteet ja sanoin että "kato nyt miten pieniä ja suloisia!" Ja ne raapimisenestotumput, ne on kyllä niin pikkuruisia ja somia! Sitten se onkin hauskaa kun pääsee näkemään ne asut vauvan päällä ja muistelee kuinka kuvitteli sitä niissä:D

   Poista

Blog Design by Get Polished