sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Lapsimessut

 Lauantaina oltiin aika pitkälti koko päivä lapsimessuilla tekemässä ostoksia, tapaamassa ystävää, syömässä ja nauttimassa messutunnelmasta. Väkeä oli kyllä niin älyttömästi että paikoitellen toi nauttiminen ei ehkä ollut ensimmäinen sana joka fiiliksiä kuvaili! Saatiin kuitenkin ostokset tehtyä ja kiva oli vaihteeksi olla ihmisten keskuudessakin. Viime vuonna käytiin tuolla messuilla myös kavereiden kanssa joilla oli jo lapsia, ja tuntui että niille siellä oli vaikka mitä mutta meille ei mitään. Vuosi sittenhän eka inssi oli tehty mutta raskaustesti tekemättä eikä oikein sit uskallettu ryhtyä ostelemaan mitään. Tarjonta oli muutenkin viime vuonna mun mielestä heikompi kuin nyt. Tosin ilmaisnäytteitä jaeltiin avokätisemmin! Kaverit kahmi kauheat läjät vaippoja, vellejä ja hedelmäsoseita. Tällä kertaa vaatepuolelta löytyi kuitenkin meidänkin silmää miellyttäviä merkkejä, viimeksi tuntui olevan aika paljon retrofiilistelyä kuten Me&I tai sitten Småfolk-tyylistä väri-ilottelua. Nyt oli myös enemmän kiinnostavaa vasta vauvaa odottelevillekin, jopa joku mysteeriboxi mikä sisälsi näytteitä kaikenlaisesta hyödyllisestä. Olispa sellasia jaettu viime vuonna niin oltaisiin oltu ihan pähkinöinä!


Enemmänkin olis tarttunut mukaan mutta ei nyt viitsitty ihan räjäyttää pankkia vauvan vaatteiden takia! Valikoitiin kuitenkin kotiin tuotaviksi Gugguuta (rakastuin totaalisesti tohon nuden sävyyn eikä minttu jää siitä huonommaksi!), Papua, Mini Rodinia ja Lumoan pöksyt. Löydettiin myös messuhinnalla BabyBjörnin ruokalappu ja päätettiin ostaa se koska vellirumbahan on alkamassa reilun kuukauden päästä! Kuvan vasemmassa yläreunassa on koukut jotka saa laitettua tarroilla kiinni vaunun kahvaan. Sitten vaan lisäilemään kasseja vaunuihin! Noissa meidän Stokkeissahan ei hirveästi ole tavaratilaa, joten on ihan käytännöllistä että saadaan vielä työntöaisaan tarvittaessa lisäkassi. Varsinkin se on hyödyllistä ruokakaupassa kun ei autoa omisteta ja kasseja tuntuu varsinkin nykyisin olevan aika paljon (en tiedä kyllä miksi kun eihän pikku L vielä mitään tarvitse, ehkä käydään siis harvemmin!). Kuvan oikeassa yläkulmassa puolestaan on saadut ilmaisnäytteet, eli aika vähän! Pari velliä, vaippaa ja tollanen tähtipussukka.


Messuilua kopassa
Uudet aurinkolasit pääsi messuilta lähtiessä kokeiluun!

L oli tosi kiltisti ja katseli vaunuistaan ohi meneviä ihmisiä ja katossa olevia valoja. Lyhyet päikkäritkin neiti malttoi ottaa ja kolmesti piti käydä tankkaamassa. Messuilla on aika kivasti järjestetty imetyshuone ja vaipanvaihtopiste (minne oli kyllä pahimpaan ruuhka-aikaan pitkä jono). Oltiin otettu L:lle vaunuun kiinni makuukopan sijasta autokoppa koska sen saa laitettua makuuasennon lisäksi istuma-asentoon. L on alkanut olemaan vähän sellanen että jos se herää kesken vaunuilun se ei tahdo maata enää vaan olis pakko päästä vähän istuvampaan asentoon mistä voi tarkkailla ympäristöään. Arvattiin ettei se tuolla messuhulinassa jaksa paljoa nukkua, joten istuma-asento on ihan must juttu. Aika paljon nähtiin päivän aikana lasten raivareita ja pikkuvauvoja itkemässä. Saatiin taas huomata miten tyytyväisiä voidaan olla siihen miten vähän L itkee. Messuillakaan ei kertaakaan, kerran alkoi alahuuli väpättämään kun kaverin lapsi alkoi itkemään. Mutta helpolla päästiin!


Itkuisuus noin muuten on vähän lisääntynyt tässä muutaman viime viikon aikana. Se kuitenkin sijoittuu iltaan. Kaikki oikeastaan alkoi siitä kun L sai neuvolassa rota-rokotteen. Se aiheutti lisää vatsanväänteitä ja ummetusta, joka puolestaan lisäsi kipuja entisestään. Yksi ilta oli aivan kamala. Tähän asti pisin itkujakso on ollut kerran viisi minuuttia. Nyt itkua jatkui naama punaisena jatkuvaa huutoa jotain 45 minuuttia. Senkin jälkeen muutaman tunnin parkuminen jatkui mutta pienillä tauoilla sentään. Oltiin ihan että voi apua. Ei mitkään rauhoittelukeinot oikein auttaneet, yritettiin hyssytellä, hyräillä, otettiin syliin ja kokeiltiin eri asentoja, käveltiin makkarissa L sylissä, tarjottiin ruokaa ym. Muina iltoina ei noin pahasti ole ollut mutta itkua ja kitinää on kuitenkin ollut vaihtelevasti. Yleensä siihen kuitenkin auttaa kun ottaa syliin ja hyssyttelee.


Mitäs tässä viime postauksen jälkeen muuten; ollaan oltu päivittäin vaunuttelemassa, jutusteltu L:n kanssa, käyty Mäntsälässä kavereita tapaamassa, monesti on tavattu L:n isovanhempia ja enoja, rassattu fillareita, käytiin "adoptioneuvonnassa" allekirjoittamassa paperi ja viemässä se käräjäoikeuteen (adoptio siis etenee!), tietysti käytiin Stockan Hullareilla mistä mukaan tarttui muun muassa Stokken Tripp Trapp syöttötuoli (jonka aion huomenna koota), meillä kuvattiin mainosta johon osallistuttiin kaikki kolme ja mulle tuli ikää lisää. Synttäreitä ei juhlittu mitenkään erityisemmin, mutta tarjoiltiin mulle kuitenkin aamupala sänkyyn ja sain lahjaksi ihanan Alessin Juicy Salif- mehupuristimen, päivällä oli mun vanhemmat käymässä ja illalla vuokrattiin leffa. Sellasta juhlintaa siis mitä reilun pari kuukautisen vauvan kanssa voi tehdä:D

Kuvissa synttäriaamiainen ja hullareilta ostetuista herkuista tekaistu salaatti. Molemmat oli muy bueno!Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Blog Design by Get Polished