tiistai 16. joulukuuta 2014

Baby Shower ja rempasta selviäminen

Viikonloppuna meillä vietettiin vauvajuhlia, jotka oli järjestetty yllätyksenä A:lle. Yli 2 kuukautta sitten alettiin jo suunnittelemaan ja päätettiin päiväkin. Vesivahingon jälkeen oli vähän epäselvää vietetäänkö kemuja meillä, mutta loppujen lopuksi päädyttiin viettämään koska loppuviikon meillä oli aika hiljaiset kuivurit ja puhaltimet olkkarissa ja sain järjesteltyä huonekaluja siten että täällä mahtui hyvin olemaan meidän "nurkkamöröstä" (suuri muovinen suojakoppi olkkarin nurkassa) huolimatta. Oli kyllä tosi kivaa vähän juhlia ja saada muuta ajateltavaa! Kemut itsessään ei olleet kovin suuret, paikalla oli A:n läheiset ystävät perheineen mutta ehkä just noiden lapsivieraiden takia talo tuntui olevan ihan täynnä:D Pikkuset vipelsi ympäriinsä ja isommat "soitti" pianoa, puuhasteli omiaan ja rauhoittuivat lopuksi meidän makkariin katselemaan telkkarista lastenohjelmia. Telkkari on täytynyt viedä nyt makkarin puolelle kun olkkariin ei mahdu, se on nimittäin ollut just tossa missä nurkkamörkö asustaa.

Lahjoja

A oli äitinsä luona sen aikaa kun me järjesteltiin ja laitettiin ruokaa ja oli se kyllä yllättynyt kun tuli kotiin ja siellä olikin juhlat pystyssä! Iltapäivä ja ilta meni oikeastaan jutellessa ja syödessä, ei mitään erityisempää ohjelmaa järjestetty kun aateltiin että mukavampi vaan jutustella. Oli meillä yksi leikki kuitenkin, vauva-alias! A sai selittää vauva-aiheisia sanoja ja muut yritti arvata. Hyvin meni ja kaikki sanat tuli selitettyä:) Viime viikolla oli myös toinen aika rentouttava kokemus kun sai olla monta tuntia pois kotoa eikä ehtinyt miettiä tätä vesivahingon aiheuttamaa kaaosta ollenkaan! Käytiin nimittäin yhtenä iltana vähän jouluostoksilla ja Tuomaan joulumarkkinoillakin kääntymässä. Mukaan tarttui tietysti pientä kivaa myös vauvalle:)


 Pari viime viikkoa on mennyt kyllä vähän apeissa tunnelmissa ja aika on kulunut tehokkaasti siinä kun on yrittänyt järjestellä asioita ja siivoilla rempan jälkiä. Tylsää on ollut myös se että ei oo päässyt vielä järjestelemään vauvan tuloa kun kaikki on ollut niin sekaisin. Telkkarikin jouduttiin tosiaan kiikuttamaan makkariin sille paikalle mihin vauvan hoitopöytä on tulossa. Hoitopöydässä puolestaan on laatikot mihin saadaan laitettua tavarat järjestykseen ja siten sais lipastoon tilaa vauvan vaatteille. Nyt nekin on siis vielä kaikki pesemättä ja järjestelemättä ja kaikki tavarat on sullottuna lipastoon ja kaappeihin pitkin asuntoa. Olisin halunnut saada koottua hoitopöydän ja pestyä pikkupyykit jo ennen joulua koska välipäivinä on sitten kaikenlaista menoa ja vuodenvaihteessa kaverista tuleekin jo täysaikainen joten sittenhän se voi syntyä koska vaan. Me ollaan oltu kaikessa niin ajoissa (vaunutkin hankittiin jo kesällä) että ajatus on kokoajan ollut että meillä on kaikki hyvissä ajoin valmiina ennen vauvan tuloa, mutta nyt näyttääkin siltä että joudutaan kiirreessä sitten laittamaan asioita kuntoon ihan viime tipassa.

Yritä tässä sitten järjestellä kun kaikki huonekalut yhdessä kasassa peitettynä ja makkari ja keittiökin on tungettu täyteen tavaraa! Tää on otettu päivänä 1. Eteisessä läjä märkiä pyyhkeitä.

Tänään saatiin kuitenkin hyviä uutisia! Kosteusmittaaja kävi ja seinät ja lattia on nyt kuivat joten kuivausvaihe on ohitse ja päästään alottamaan rakentaminen. Seinä on tosiaan auki ulkotiileen asti ja kun asbestit on poistettu niin putket pitää eristää sitten jollain muulla tapaa. Lattiassa on ammottava aukko koska tuolta nurkasta jouduttiin lattiat poistamaan että saatiin kuivurit sinne välipohjan päälle. Lattiaa purettaessa ilmeni että täyteaineena oli puolen metrin paksuudelta sahanpurua joka oli aivan litimärkää ja paikoitellen se oli mennyt jo ihan mustaksi eli todellakin hyvä että se lattia purettiin! Muuten meillä olis ollut aika massiivinen homeongelma käsillä. Täällä on siis alkuperäinen lautalattia (joka muuten vasta vuosi sitten hiottiin ja valkolakattiin) ja nyt noi poistetut laudat jouduttiin heittämään pois. Samanlaista lautaa ei enää ole saatavilla joten saa nyt nähdä kuinka hirvee siitä uudesta tulee. Jokatapauksessa uuden ja vanhan lattian vaihdoskohta tulee näkymään selvästi:( Et en tiedä joutuuko nyt käsittelemään koko lattian uudestaan että niistä saatais edes vähän saman näköiset. Kattoa joudutaan myös vähintäänkin maalaamaan uudestaan ja tapetit vaihtamaan. Kyllä tässä vielä on vaiheita ennenkuin saadaan koti järjestykseen, mutta nyt tuntuu että ollaan sentään tultu askel eteenpäin kun päästään aloittamaan rakennusvaihe!

Ongelmien alku. Asbestin löytyminen.
Nurkkamörkö ja alipainelaite nro 3.

Meidän alakertalaiset joille on tulossa se vauva tammikuun alussa muutti muuten hotelliin. Niillä ilmeni suurempikin asbestiongelma (ei meistä tai vesivahingosta johtuva) ja lisäksi niillä on ollut myös märempää kuin meidän asunnossa. Vedet ilmeisesti humahti aika tehokkaasti meidän lattian läpi ja aiheuttivat sitten suurempaa ongelmaa alakerrassa. Tosi harmillinen juttu, mutta se nainen sanoi just että ilman tätä vesivahinkoa ne ei olis koskaan saanut tietää siitä asbestiongelmasta et se hyvä puoli tässä. Ihan kauheeta kuitenkin ajatella et ne on altistuneet sille ilmeisesti jo useamman vuoden:( Niillä oli siis murentunut seinä makkarissa ja putkieristeet siinä samalla eli asbestia on päässyt pöllyämään jatkuvalla syötöllä huoneilmaan.. Ihan tosi järkyttävää. En tiedä kuinka pystyisin olemaan jos omalle kohdalle olis sattunut tollasta. Mä oon tässä muutenkin taas ottanut muuttoaikeet esille kun on ahdistanut tää asbestitilanne niin paljon. Päätin että jatkossa en haluu muuttaa kuin vasta vuoden 1995 jälkeen rakennettuun taloon jotta siitä ei varmasti voi löytyä asbestia! Kun mistä sen tietää että siellä ei oo vaikka tollasta ongelmaa ollut kuin noilla alakertalaisilla?! Turvallisempi olis siis uudessa asunnossa. Päädyttiin nyt kuitenkin vielä odottamaan sen muuton kanssa koska ei haluttais lähteä Helsingistä mihinkään Nurmijärvelle ja sellaset uudet ja kauniit omakotitalot tai paritalot jollasta haluttaisiin maksaa Helsingissä aivan järjettömästi eikä haluttais tässä äitiysloman aikana vaikeuttaa taloutta. Mut Nurmijärvellä ja sen läheisyydessä oli kyllä muutama aika ihana talo! Espoossakin oli jotain kivaa mutta ne oli taas kerran jossain niin peräpusikoissa että yhteydet ja etäisyydet sieltä on melkeen yhtä vaikeat kuin Nurmijärveltä..

Harmoniaa yöpöydällä (edes jossain). Äiti toi ruusuja että tulis parempi mieli ja illalla niitä katsellessa kyllä tuleekin:)

Mutta se tästä aiheesta nyt. Täytyy vaan yrittää katsoa eteenpäin ja jaksaa. Kyllä ne tavarat vielä saadaan paikoilleen! Harmi vaan että A sairastui eilen flunssaan. Ilmeisesti se sai sen multa, mullahan on yli 2 kk ollut lämpöä ja lääkäri totes viime viikolla että mulla on tullut uusi flunssa.. Alkaa olla vähän kiirusta joulunkin kanssa. Tää ongelma ja flunssat on vienyt niin kaiken huomion ettei oo ehtinyt edes tajuta miten lähellä joulu on, siis enää reilu viikko!! Meillä on ollut tarkoitus tehdä lahjapaketteihin vähän omiakin tuotoksia: erilaisia tryffeleitä, konvehteja ja sinappia ja niiden tekemiseen arvatenkin menee monen monta tuntia eikä olla vielä ehditty oikein edes alottaa. Ja huominen menee mun valmistumisjuhlissa! Huomenna se päivä siis vihdoin koittaa, publiikkipäivä! Sen jälkeen 8 vuotta kestänyt yliopistoelämä on ohitse. Tuntuu jotenkin hullulta, se on kuitenkin leimannut niin pitkään mun elämää ja nyt se sit vaan loppuu. Tilaisuuden jälkeen mennään mun vanhempien ja veljen plus sen tyttöystävän kanssa syömään Farangiin. Joulupäivänä sitten kilistellään muiden veljien kanssa ja vietetään paremmin valmistujaisia. Mä en halunnut mitään isoja juhlia kuitenkaan mihin tulis enemmän sukua paikalle, ihan pienet kemut riittää.

Yritän ehtiä kirjottelemaan sitä vauva-asiaakin tässä joku päivä! Mutta kaveri kasvaa ja vahvistuu niinkuin pitää, hikkailee edelleen useasti päivässä ja möyrii menemään minkä kerkeää:) Enää 39 päivää laskettuun aikaan!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Blog Design by Get Polished