maanantai 27. lokakuuta 2014

Helpotus.

Huh. Pelastus. Ei hätää. Beibi turvassa eikä tartte huolehtia vielä ennenaikaisesta synnytyksestä! Ollaan siitä todella iloisia! A oli tosiaan torstaina neuvolalääkärillä joka tarkisti kohdunsuun/kaulan ja se oli ihan ok, joten ei tartte jäädä saikullekaan. Toi tutkimus teki kuitenkin kipeetä ja näytti lääkärin mielestä että olis joku tulehdus joten A sai lähetteen labraan tutkimuksiin. Kunnon lääkäripäivä siis, työverveyslääkäri ja verikokeet siellä, neuvolalääkäri ja vielä kolmannessa osoitteessa toi näytteenotto. Työterveydessä selvis että tulehdusarvot on lähteneet hyvin laskuun mutta olivat edelleen 38 (normaalisti pitäisi olla alle 10). Leukosyyttiarvo oli myös laskenut. Mutta virtsanäytteessä oli proteiinit plussalla. Ei mitään hälyttävää määrää joten lääkäri käski jutella neuvolakäynnillä siitä ja mahdollisista toimenpiteistä. Neuvolakäynti on siis huomenna eli sitten ollaan asteen verran viisaampia.

Vähän oli draamaa noiden tulosten saamisessa kun sen työterveyslääkärin piti soittaa keskiviikkona iltapäivällä eikä puhelua tietysti kuulunut ollenkaan. Tulokset saatiin siis vasta tuolloin seuraavan päivän kontrollikäynnillä.. Sama juttu kävi uudestaan ton neuvolalekurin kanssa joka oli luvannut soittaa perjantaina ne viljelyn tulokset. Yhden aikaan siltä tuli sitten tekstari että se lähtee kotiin ja tuloksia voi soitella kolmen jälkeen neuvontanumerosta. A soitti sitten heti muutaman minuutin yli kolme ja siellä pyörikin nauha jossa sanottiin että toi neuvontanumero sulkeutuu kolmelta! Eikä tietenkään mikään muukaan terveysaseman numero vastannut. Loppujen lopuksi saatiin ne tulokset kuitenkin kun A bongasi terken sivuilta chatin jossa sai kysellä terveydenhoitajalta ja se antoi jonkun Helsingin terveysasemien keskitetyn numeron. Tulos negatiivinen. Eli vähän on vielä kysymysmerkkejä tässä että miksi ne tulehdusarvot oli niin korkeat ja mitä seuraamuksia sillä proteiiniplussalla on. Huomisessa neuvolassa varmaan keskustellaan näistä ja saadaan myös ne raskausdiabeteksen hoito-ohjeet.

A pääsi töihin tänään mutta mulla flunssa jatkuu. Alkaa olla tosi raivostuttavaa! Tässä olis ollut kaikenlaista mukavaa ohjelmaa edellisen puolentoista viikon sisällä ja mä vaan missaan kaiken tän lenssun vuoksi:( Toissa perjantaina jollon olin justiinsa sairastunut piti olla teatteri-ilta mun vanhempien kanssa, A onneksi pääsi mutta multa jäi nyt Vanja-eno näkemättä. Viime viikonloppuna oli tietysti kirja- ja ruoka+viinimessut. No ei tietenkään päästy sinne. Tarkotus oli myös fiilistellä jätettyä gradua käymällä syömässä ja leffassa mut väliin jäi. Onneksi A oli lauantaina sen verran terve että se pääsi sentään katsomaan balettiesitystä äitinsä kanssa ja eilen illalla selvittiin molemmat syömään mun vanhempien ja pikkuveljen sekä sen tyttöystävän kanssa. Vanhemmat tuli autolla hakemaan meidät ja heitti kotiin niin ei ollut sit niin "rasittava" matka ravintolaan:)

Kyllä sillon maanantaina mietittiin paljon miten vaikeeta sitten on kun on se lapsi ja jos me molemmat ollaan tälleen kipeenä. Tai mitäs jos vaikka koko porukalla on oksennustauti.. Huh huh, ei kovin herkkua varmaan ne hetket! Se maanantaiaamu oli muuten jotenkin aika kiva. Mä heräsin tukkosen nenän ja kurkkukivun takia vähän väliä, ja sitten viiden jälkeen kun heräsin huomasin että myös A oli hereillä ja se alkoi valittaa myös kurkkukipua ja huonoa oloa. Makailtiin siinä sitten joku puoltoista tuntia ja pohdiskeltiin juttuja. Tohon aikaan vauvakin alkaa yleensä liikuskelemaan ja niin myös nyt joten pidin kättä A:n vatsan päällä ja taisin loppujen lopuksi nukahtaakin siihen niin. Se oli aika mukavaa! Noi liikkeet tuntuu niin voimakkaasti nykyään myös ulkopuolelle eikä ne ole enää sitä pelkkää potkimista. Ollaan tässä koko viikon tunnusteltu ja ihmetelty sellasta möyrimistä mitä se tekee aina mahan toisessa reunassa. Se tuntuu ihan samalta kuin kissa tai koira joka kuopsuttaa tassuillaan! Muutenkin kaikenlaista römyymistä ja pyörähtelyä voi tuntea. Lauantaina huomasin myös että se oli vetäytynyt toiseen reunaan mahaa koska siihen oli tullut sellanen "patti". Tunnustelin siitä hellästi ja huomasin yhdessä kohtaa jotain kovempaa ja pitkulaista, ihan niinkuin käsi tai jalka! Vauva ei vissiin tykännyt tunnustelusta ja vetäisi nopeasti raajansa pois siitä:D Mut ihan uskomatonta että meitä erotti siinä vaan A:n iho ja kohdun seinämä ja että pystyy tolleen jo vähän tunnustelemalla tuntemaan. Mutta alkaahan sillä vauvalla olla jo kokoakin! Viikon 27 mitat pitäisi olla kilon verran painoa (sanoo vaun sovellus) ja melkein 37cm pituutta (pregnancy+)!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Blog Design by Get Polished