keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Testeistä

Luin tuossa Pieni talo betonin keskellä-blogista ovistestauksen vaikeudesta ja kirjoitellessani kommenttia siihen meidän vaikeuksista tajusin etten ole kirjoittanut siitä omassa blogissa mitään. Kuitenkin sillon kun oltiin itse tuossa ovistestailuvaiheessa yritin kuumeisesti etsiä joka paikasta juttua testeistä ja testailusta. Sama homma raskaustestien kanssa, joten tässä nyt tulee vähän jälkijunassa, mutta kuitenkin: asiaa ovistestailusta sekä testeistä heille joita asia vielä koskettaa/kiinnostaa:)

Aloitettiin ovistestien kanssa harjoittelu jo tammikuussa ja hyvä niin koska ensimmäisellä kerralla missattiin koko ovis omien laskusekoiluiden vuoksi. En oikein tiedä miten me onnistuttiin päätymään aloittamaan testailu joskus kp25?! Mutta näin kävi ja todettiin sitten menkkojen alettua että ei se ovis nyt sitten vissiin ole tulossa. Ensi kuussa vahingosta viisastuneina oltiin liikkeellä kp11 alkaen. Ajateltiin myös tehdä kaikki varman päälle ja hankittiin usempaa testilaatua. Ekalla kerralla käytössä oli pelkkä Apteekkarin testi, mutta toista yritystä varten oltiin lisäksi tilattu Raskauskeijusta Davidin testipuikkoja ja -liuskoja. Kierron 14. päivänä viiva oli vahvimmillaan, muttei koskaan sellainen kuin pitäisi. Seuraavana päivänä vaan huomasi että jaahas, ovulaatio taisi mennä kun viiva oli haalistunut.

Seuraaville kierroille hankittiin lisäksi RFSU:n liuskatestejä. Ei helpottanut tilannetta millään tavalla, edelleen vain haaleita viivoja oli päivä mikä hyvänsä. Lisäksi noi testit näytti kaikki eri vahvuuksia (välillä todella eri vahvuisiakin!), joten on tosiaan hyvä pitää aina samaa testiä käytössä. Ekaan inssikertaan mennessä oltiin vähän opittu tulkitsemaan viivojen vahistumista ja perjantaina osattiin odottaa että ovis tapahtuisi viikonlopun aikana. Lauantaiaamuna viiva olikin jo haalistunut joten soitettiin klinikalle ja päästiin inssiin. Ajoitus kuulemma oli loistava. Vähän lääkäri ja hoitaja naureskelivat kun kysyivät mikä testi meillä on ollut käytössä ja sanottiin että nämä kaikki! Saatiin ohjeiksi hankkia Clear Bluen digitesti.

Onneksi hankittiin koska seuraavan kuun testailun aloittaminen oli huomattavasti helpompaa kun ekana testipäivänä tulos oli selkeä negatiivinen - ei hymynaamaa. Seurattiin silti myös meidän liuskatesteillä, varmuuden vuoksi jos hymynaamaa ei vaikka tulisikaan. Tässä kierrossa liuskatestit osoittautuivat kuitenkin turhiksi. Oltiin jo aiemmissa kierroissa tehty varmimpina päivinä testi sekä aamulla että illalla ja tätä ehdottomasti suosittelen! Pe-aamuna CB nimittäin ei hymyillyt, illalla kokeiltaessa tulos kuitenkin oli positiivinen! Ja mikä hämäävintä, la-aamuna tulos oli jälleen negatiivinen. Eli ilman tuota perjantain iltatestiä ei oltais koskaan huomattu että ovis on jo mennyt. No okei, ehkä me koskaan oltaisiin se huomattu, mutta kuitenkin. Kierto olis jäänyt välistä. Niinhän me sitten marssittiinkin lauantaina tokaan inssiin, josta tuloksena nyt melkein 20-viikkoinen kasvava vauvamaha. Meille toi CB toimi siis hyvin, toisin kuin mikään noista liuskoista, mutta olen kyllä lukenut että kaikilla ei ole onnistunut.

Raskaustesteistä käytiin tietysti myös läpi laaja kirjo eri testejä. Ekan inssin jälkeen olin jo ostanut CB:n plussatestin valmiiksi, joka oli tarkoitus tehdä dpo14. Oltiin kuitenkin saatu ovistestitilauksen mukana Davidin erittäin herkkiä liuskatestejä. Testejä tosiaan alettiin tehdä jo ennen tota määrättyä päivää kuten kirjoittelin tuossa 11+2-kirjoituksessa. Virallisena testipäivänä menkat alkoi, mutta luotto Davidin testeihin oli niin huono (nettikeskustelujen takia), että piti käydä hakemassa apteekista testejä. Otettiin tollanen Apteq-testi. No negatiivinenhan sekin oli. Ei raaskittu hassata sitä CB:n kallista testiä todennäköisesti negatiiviseen tulokseen, vaan päätettiin säästää se seuraavaan kertaan.

Seuraavan ovistestitilauksen mukana tuli taas noita Davidin raskaustestiliuskoja. Järkeilin sitten että koska ne ei ole luotettavia kovinkaan monilla niin sellasenhan voisi tehdä jo hyvissä ajoin ennen virallista testipäivää eikä haittaa että liuskat menee hukkaan. Tällä kertaahan ne tosiaan toimivatkin ja saatiin jo dpo11 aivan tosi haalea haamuviiva (kuvassa). Se kuitenkin vahvistui seuraavina päivinä joten hyvinhän nuo testit toimivatkin. Ja vieläpä noin ajoissa! Virallinen testipäivähän oli siis lauantaina ja perjantain aikana me oltiin saatu päähämme että hermot ei kestä sillä CB:n plussatestillä testaamista kun siinä täytyy taas tulkita viivojen vahvuutta. Keskustelu kulminoitui puolen yön aikaan 24h-apteekista haettuun hymynaamatestiin. Vähän nolotti. Aamulla tosiaan saatiin se toivottu hymynaama! Nuo Davidin liuskat ja Apteq pysyivät edelleen aika haaleaviivaisina joten onneksi oli tuo "parempi" testi hankittuna. Se kaapissa odottanut plussatesti sai odottaa seuraavaan viikkoon, jollon oltiin jo vähän paiseissa että vieläkö tässä ollaan raskaana. Plussa tuli testiin välittömästi ja oli vahva! Testiviiva oli itseasiassa vahvempi kuin se indikaattoriviiva!

Kun oikein tarkkaan katsoo näkee että sehän on positiivinen!
Olin myös lukenut jostain että ovistesteillä voi testata raskautta. Sehän mittaa siis myös raskaushormonia, mutta raskaustestillä ei voi testata ovista. Kokeilin ylimääräisellä RFSU:n testillä sillon kun saatiin eka haamuviiva ja siitä tulikin tosi vahva viiva, ei silti yhtä vahva kuin indikaattori. Eli siitä ei ehkä ihan voinut sanoa kun ei ollut kokemusta ovistestin tuloksesta kierron siitä kohtaa. Mutta uskoisin että ihan käyttis silloin virallisena testipäivänä ainakin!

No niin, tässä on taas moneen kertaan todettu miten rationaalisiksi itsensä kuvittelevat kaksi ihmistä sekoaa totaalisesti kun puhutaan raskaudesta ja hankkii pilvinpimein testejä ja juoksentelee pitkin yötä hankkimassa vielä lisää testejä. :D Mutta sanoisin että menkööt hulluudeksi jos siitä tulee mukavampi olo!

2 kommenttia :

  1. Uskomattomalta tosiaan kuulostaa tää teidän touhu :) Mutta onneksi teillä oli mahdollisuus päästä lauantaina klinikalle. Oon ymmärtänyt että meidän klinikka on viikonloppuisin kiinni. Siinä saattaa mennä sitten kierto kokonaan hukkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siitä iso plussa kyllä Helsingin Väestöliitolle että se on lauantaisinkin auki! Ei voi sen takia jäädä kiertoa väliin. Varsinkin kun meillä toi ovis joka kerta osunut siihen lauantaihin...

      Poista

Blog Design by Get Polished