torstai 4. syyskuuta 2014

Syksyn rientojaMeillä on ollut tässä aika syksyisiä puuhia viime aikoina. Viikonloppuna oltiin Nuuksiossa Espoossa sienestämässä ja löytyi sieltä pari purkillista marjojakin pakkaseen. Ollaan tossa jo vähän aiemmin pakastettu mansikat ja mustikat, mutta vielä olis tarve puolukoille! Vielä ei oikein ollut suolasienien aika, mutta löydettiin tosi paljon tatteja ja jonkun verran kanttarelleja, lampaankääpiä ja orakkaita. Saatiin tehtyä niistä yhtenä päivänä tattirisottoa ja toisena päivänä sienikastiketta. Jälkiruuaksi vielä marjarahkaa. Ai että!Ihan mun lempiruokiani! Mennään ehkä vielä myöhemmin syksyllä uudestaan niitä suolasieniä poimimaan, mutta katsoo nyt, meillä on viime syksyltä niitä vielä aika paljon jäljelläkin. Huomenna olis tarkotuksena keitellä omenoista sosetta ja ehkä myöhemmin vielä pihlajanmarjahyytelöä. Mansikkahilloa tehtiin samalla kun mansikoita pakastettiin. Itse tehdyt hillot on vaan niin paljon parempia kuin kaupan ja lisäksi tietää ettei niissä ole muuta kuin marjaa ja sokeria!
Eväspaikka

Jälkkärirahka

Tänään  lähdin päivällä hoitamaan yliopistolle loppusuoran opintoasioita ja sen jälkeen päätin käväistä keskustassa Kappahlissa, jossa on meneillään muuttomyynti ja kaikki -40%. Hamstrasin tietysti vauvalle vaatetta! Meillä on tällä hetkellä se tilanne että noita pienimpiä kokoja 50 ja 56 meillä on niin paljon ettei enempää enää hankita. Pelottaa jo nyt että ehtiikö bebe käyttää kaikkia jos se vaikka syntyykin tosi isona! Ostelin siis vähän isompia kokoja, 62 ja yhdet 68 housut ja bodyn. En kestä miten söpöjä! Ja tykkään tosi paljon tosta sinisestä väristä, tollasesta vähän harmahtavasta vaaleansinisestä. Sitäpaitsi mäkin haluaisin tollaset housut, miksei niitä tehdä aikuisille:D


 Illalla oli sitten vielä ensimmäinen perhevalmennus jota on innolla viime neuvolasta asti odotettu! Ja ihan mukava ja hyödyllinen kokemus. Se meidän oma neuvolahoitaja oli toinen valmennuksen pitäjistä ja koska me siitä tykätään niin mikäs sen mukavampi! Alussa oli hetki aikaa tutustua muihin valmennuksessa olijoihin ja yllättäen meidän vieressä istui meidän naapurit! Siis ihan tosta meidän alapuolelta. Me ei tunnistettu mutta ne tunnisti meidät. Käytiin tossa kotiin tullessa kurkkimassa että missäs päin rappua ne asuu ja kun huomattiin että tossa alapuolella niin alkoi kyllä naurattamaan. Ensinnäkin nehän on joutunu kuuntelemaan kaikkia meidän kinasteluita ja keskiyön remontointeja ja toisaalta ne ei ole tajunneet pitää ikkunoitaan kiinni intiimimpien hetkiensä aikana joten välillä on kuulunut aika voihkimista, ties vaikka oltaisiin todistettu sitä maagista yötä:D Mutta onpa kivaa että on samassa rapussa tulossa samaan aikaan vauva! Ja ehkä nyt pääsee tutustumaan paremmin tuolla valmennuksessakin jo. Oli muuten tosi hauskaa katsella kaikkien vauvamasuja. Tosi erikokoisiakin ne oli, joillain oli jo ihan tosi isot ja muutamasta ei edes huomannut.

Tällä kertaa puhuttiin tosi paljon imetyksestä ja imetyksen apukeinoista. Lisäksi vauvaan liittyvistä mielikuvista ja ajatuksista. Lopuksi oli vielä lyhyt rentoutushetki ja hierottiin toistemme niskoja. Saatiin myös tuollainen vanhemmaksi kasvamisen työkirja ja tehtiin sieltä yksi harjoituskin pariskunnittain. Imetykseen liittyen sekin. Aika paljonhan tota imetystä korostetaan ja hyvä niin koska sehän on hyvää ravintoa vauvalle ja ilmaistakin. Plus että samalla tulee vietettyä haliaikaa lapsen kanssa. Mun mielestä ei silti jäänyt yhtään sellasta painostavaa fiilistä että jos imetys ei onnistu niin olisi jotenkin huono äiti. Päinvastoin terkka kertoi myös miksi kaikilla ei imetys suju ja eri maidonkorvikkeista ja siitä ettei se vaikuta mitenkään siihen millainen äiti on. Valitettavasti olen kuullut nimittäin että varsinkin nettipalstoilla paljon parjataan sellaisia äitejä joilla ei imetys onnistu. Ja sehän nyt on ihan järkyttävää! Vähän sama kuin nuo "luomusynnytyksen" ihannoijat, ettet sä ole mikään äiti etkä nainen jos olet ottanut jotain kivun lievitykseen synnytyksen aikana tai päätynyt/joutunut keisarinleikkaukseen... Huh huh, on mun mielipide! Tärkeintä kuitenkin uskoisi kaikille olevan että lapsi saadaan turvallisesti maailmaan ja toisinaan vaikka se hätäsektiosta kieltäytyminen riskeeraa lapsen ja myös äidin turvallisuuden.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Blog Design by Get Polished