keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

17. & 18. rv. Uni.

Näin unta vauvasta. Se ei ollut mukava uni. Siinä vauva syntyi todella nopeasti eikä ehditty sairaalaan, vaan oltiin jossain portaiden alla olevassa komerossa. Siellä oli hämähäkkejäkin. Kun sain vauvan syliin mua huolestutti kamalasti että onkohan se kunnossa, kun en mä osaa tarkistaa sellaisia asioita. Yritin miettiä että pitiköhän mun nyt katsoa ettei suussa ole limaa mikä estää hengittämisen. En myöskään tunnistanut onko se tyttö vai poika. Sitten L tuli siihen ja sanoi että vauvan päässä on joku kämy. Se oli keksinyt itse sanan jolla kuvasti vauvan päässä olevaa pientä möykkyä. Katsoin sitä ja luulin sen ensin olevan tosi kookas luomi. Sitten huomasin että se on pieni kasvain ja että koko vauva on täynnä niitä. Siihen heräsin, onneksi. Aloin taas odottamaan ja jännittämään rakenneultraa pikkuisen enemmän kuin aiemmin.

Yhtäkkiä ultraan tuntui olevan ikuisuus. Sitten muistin että tällä viikolla on neuvolalääkäri. Siellähän ultrattiin aina L:ääkin odottaessa! Ehkäpä siis nytkin. Eihän siitä ultrasta oikeasti näe mitään, mutta sen kuitenkin että tyyppi liikuskelee ja sydän sykkii. Uusia potkujakaan ei ole tuntunut (tai niin mä luulin koska A ryökäle ei ollut mulle niistä kertonut!).

Järjestettiin sitten silleen että mentiin koko porukka neuvolalääkäriin. Onneksi lääkäri suostui siihen että mäkin tulin L:n kanssa, koska kaikki ei lapsen mukaan tuomisesta kovin innoissaan ole kun hoitaja kerran olisi. L:llä oli edellisenä päivänä alkanut kerho, mutta oltiin sieltä aamun eka tunti pois jotta lääkärikäynti onnistui. L oli mainio, kun mentiin huoneeseen se kiipesi heti potilaan tuoliin istumaan, alkoi köhiä ja sanoi "minulla on yskä". Vaikka ei siis oikeasti ollut mutta L on tottunut lääkärikävijä ja yleensä sillä on silloin ollut yskä:D

Käynti oli varsin nopea, alle 10 minuuttia. Mitään juteltavaa ei oikeastaan ollut koska raskaus on sujunut hyvin, tai silleen raskausmaisesti. Sitten ultrattiin ja siellähän se pikkupulla oli täysissä voimissaan! Huitoi ja käänsi kylkeä ja näytti varsin sievältä<3 Tulipas taas hyvä fiilis nähdä vauvan touhuja! Unohtui toi typerä unikin.


Vauvan liikkeitä on nyt tuntunut päivittäin ja yhtenä iltana kun laitoin käden A:n mahalle alkoi se juuri möyrimään siellä ja mäkin tunsin sen! En tiedä mitä se siellä jumppasi mutta puuhasteli kyllä kovastikin ja se oli niin hauskan tuntuista! Taas konkretisoitui enemmän se että siellä oikeasti on ihan oikea vauva. Vaikka yllättävän vahvoilta liikkeet tuntuivatkin, niin ovat silti sen verran heikkoja ettei L niitä varmaankaan vielä erottaisi. Mutta pian.

L on ollut todella suloinen nää viime viikot. Se on nyt ihan täysillä ymmärtänyt että vauva on tulossa. Melkein päivittäin se siitä puhuu ja kertoo mielellään siitä muillekin. Yhtenä aamuna se hipsi meidän väliin nukkumaan ja kertoi sitten että "äidin mahassa on vauva. Siellä on sisko tai veli. Minä haluan kuunnella vauvaa." Sitten se nosti A:n paitaa ja laittoi korvan mahalle. "Siellä on veli" L sitten totesi. Saapa nähdä onko oikeassa! Sen jälkeen L on usein halunnut kuunnella vauvaa ja pohtii että tuleeko sieltä sisko vai veli. Toivottavasti se rakenneultrassa selviää, ihan jo L:nkin takia:D Jes, enää kaksi viikkoa siihen!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Blog Design by Get Polished