perjantai 30. joulukuuta 2016

Pieni toukka


Siellä hän nyt sitten möllöttelee! Pää alaspäin ja sydän vinhasti sykkien! Mittaa oli tasan yhden senttimetrin verran joten tyyppi vastasi hyvin viikkojaan 7+1. Laskettu aika olisi sitten 17.8. jos kaikki jatkuu mallikkaasti kuten tähänkin asti, toivottavasti. Pahin pelko ja jännitys ehkä helpotti nyt tässä kohtaa, mutta kyllä mä huokaisen vielä uudestaan jos niskapoimussa todetaan edistyksen jatkuvan oikean suuntaisena.

Joka tapauksessa, nyt ja tässä me ollaan niin onnellisia! Aivan ihanaa! Meidän mielestä tyyppi näyttää ihan toukalta tai tollaiselta kotilolta, L näytti aikanaan pavulta. Vitsailtiin lääkärin kanssa että ehkäpä meille on tulossa kissavauvoja kun tässä kohtaa kaikki sikiöt näyttää ihan identtisiltä:D Lääkäri kertoi että kun ultrassa on nähty sentin kokoinen sikiö jonka sydän sykkii, on keskenmenon riski sen jälkeen 0,5%. Ei tosin voinut vannoa sen nimeen koska näitä on vaikea tutkia. Edellisen varhaisultran jälkeen (jossa mittaa myös yli sentin) kertoi edellinen lääkäri riskin olevan 10%. Eli aika erilaista tietoa. Haluan uskoa mieluummin tuohon puoleen prosenttiin, se on paljon mukavampi luku!

Käynti meni mukavasti vaikka eilisillasta alkaen mä olen jännittänyt aika paljon. A melkein jo hermostui tänään kun ei jaksa kuunnella mun pelkoja. Hengittäminen lähti kuitenkin taas sujumaan kun syke oli löydetty. Kaikki hyvin, 1 vauva tulossa joka kasvaa juuri siellä missä pitää. Siinä lensi sitten roskakoppaan myös pelko kohdunulkoisesta raskaudesta. Oon mä kyllä stressannut tällä kierroksella jotenkin enemmän, mutta toivottavasti se nyt alkaisi helpottamaan. Tuntuu vaan edelleen niin uskomattomalta että näin suuri unelma on toteutumassa! Onnistuneen ultran kunniaksi vauva sai syksyä varten aivan ihania pikkiriikkisiä vaatteita lahjaksi. Miten se onkaan päässyt unohtumaan kuinka pieniä ja suloisia vastasyntyneen vaatteet onkaan?!Vuodenvaihde varmaan vietetään ihan rauhallisissa merkeissä kotona. Tehdään perinteisesti perunasalaattia ja lisäksi syödään soijanakkeja. Sitten kirjataan ylös vuoden kohokohdat ja mietitään mitä toiveita ja tavoitteita seuraavalle vuodelle on. Edelliset vuodet on kyllä olleet aivan upeita eikä tämäkään tehnyt poikkeusta. Blogin suhteen ajattelin kirjoitella vähän tiiviimmin ja ajatus olisi tehdä raskausviikoittaisia postauksia ehkä joka viikko tai pari viikkoa kerrallaan. Tähän astiset viikot ja piinapäivien oireet on kirjoitettuna ylös ja luulen että nyt alan olla tarpeeksi rohkea niiden puhtaaksi kirjoittamiseen ja julkaisemiseen:D Mutta sillä lähdetään liikkeelle ehkä ensi vuonna. Nyt toivottelen mukavaa vuoden vaihdetta kaikille ja onnellisinta, upeinta vuotta 2017!

8 kommenttia :

 1. Rohkaistun nyt kommentoimaan ensimmäistä kertaa, vaikka blogia olen jo pitkään seurannut. Meillä sama klinikka käytössä ja melkein samaan aikaan ensimmäinen plussa testi tehtynä kun teillä, nyt vielä jännityksellä ensi viikon varhaisultraan. Toivottavasti siellä kanssa pieni toukka näkyy ja meillä myös pieni käärö sylissä elokuussa. Ihana seurata blogia nyt kun on niin sama tilanne (vaikka meillä ensimmäinen tulossa). Tsemppiä! <3 /Mimi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsit, onpas hauska sattuma:) Mahtaakohan meillä olla sama lääkärikin! Toivotaan että teilläkin ultrassa löytyy pieni ihmisenalku<3 Kirjoittele välillä myös teidän kuulumisia, kiva tosiaan kuulla muista jota samassa vaiheessa raskautta:) Onnea!

   Poista
 2. Hienoa, että kaikki on nyt kuin kuuluukin :) Onnenkantamoista ja mielenrauhaa tuleville viikoille. Täällä pidetään peukkuja et pikkuinen jatkaa samalla linjalla ja esiintyy edukseen trimesterin vaihteen ultrassa :)

  VastaaPoista
 3. Hienoa kuulla, että kaikki on hyvin! :) Mukavaa tätä vuotta teillekin!

  VastaaPoista
 4. Mahtavaa, että kaikki on tähän asti mennyt kuten kuuluukin.

  Ihan pienet vauvan vaatteet ovat erityisen söpöjä.

  Onnea raskauden tuleviin vaiheisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivotaan että sama suunta jatkuu vastakin.
   Mulla on melkein jo vähän lähtenyt mopo keulimaan noiden pienen pienten vaatteiden kanssa, joudun myöntämään:D Mutta on ne vaan niin suloisia! Voi olla että totuus vaatteiden määrästä iskee kun kaivetaan sitten myöhemmin varastosta vauvanvaatelaatikot esille - niitä nimittäin jätettiin säilöön aika paljon:D

   Poista

Blog Design by Get Polished