maanantai 26. tammikuuta 2015

Synnärillä

No vihdoin tapahtuu!

Tänään oli jotenkin aika tympeä aamupäivä. Eilen oli ollut supistusten ja kipujen kannalta tosi hiljaista vaikka tehtiin taas pitkä kävelylenkkikin. Sama jatkui yön ja aamunkin joten oli taas sellanen fiilis että ei se lapsi taida koskaan syntyä. Kahdentoista aikaan A tuli suihkusta ja mä aloin kammata siinä hiuksiani että meen sen perään. A kysyi että miks mä mökötän kun ei se sille mitään voi että vauva ei synny. Sanoin että eihän se sen vika ookaan mut on vaan tympeä olo kun ei mitään merkkejä vieläkään synnytyksestä. Sitten A kysyi multa "mikä tossa nyt on" ja osoitti kylppärin lattialle tipahtanutta kellertävää märkää länttiä. Se arveli että onko kissat jotain sotkeneet. Mä huomasin heti että nyt oli jotain erityistä ja käskin kokeilla paperilla alapäätään ja sieltähän sitä nestettä tuli. Olin tietysti lukenut että lapsivesi voi olla kirkasta, maitomaista tai punertavaa ja kaikki on ok, tai sitten ihan punaista, vihreää tai ruskeeta jolloin ei ole. Mutta keltaista! Pikaisen googlauksen jälkeen selvisi että jos lapsvesi on keltaista täytyy heti lähteä sairaalaan. No mä menin äkkiä suihkuun sillä välin kun A soitti synnärille että tiputtelee nestettä joka on keltaista. Ne käski seurailla tilannetta rauhassa ja jos muuttuu vihertäväksi niin täytyy soittaa uudestaan.

Eihän siinä sit mennyt kuin joku vartti kun oltiin todettu että vähän väliä humahteleva vesi oli muuttunut vihertävämmäksi joten sit vaan uusi soitto kättärille ja ne sanoikin että täytyy tulla näyttäytymään ja katsotaan onko neste lapsivettä. A:n äiti sattui olemaan meillä just silloin ja se heitti meidät sitten kättärille. Se soitti nimittäin aamupäivällä että tulis käymään ja sehän oli ok koska mitään ei vielä ollut tapahtunut. Ovikello soi sitten just sen jälkeen kun A oli ekaa kertaa soittanut kättärille. Täytyy sanoa että onneks oli sairaalakassi pakattuna ja lista asioista joita vielä piti sinne laittaa koska heti kun tuli tieto että lähdetään alkoi jännittää ihan kamalasti eikä ajatus pysynyt kasassa lainkaan! Vähän oli erilainen lähtö kun oltiin ajateltu koska luultiin että lähdettäis kovien supistuskipujen saattelemana ja nyt ei tuntunut mitään.

Synnärillä sitten tehtiin sisätutkimus, streptokokkitesti ja tsekattiin valuva neste. Sitä humahti aika reippaasti hoitopöydälle ja kätilö totesikin sen olevan lapsivettä. Ja koska se oli vihreetä täytyy samantien jäädä osastolle sisään. A laitettiin käyrille mutta puolen tunnin päästä syke oli edelleen liian tasainen ja hoitaja käski syödä jotain makeaa jotta saadaan vauva hereille. Seuraavan puolen tunnin aikana saatiinkin sitten loistavaa sydänkäyrää ja tuli tieto että streptokokki oli negatiivinen joten ei tartte aloittaa suonensisäistä antibioottia. Ohjeistus tuli että nyt vaan odotellaan supistuksia ja jos ne ei huomisaamuun mennessä ala niin sitten käynnistetään. Hui että alkoi jännittämään, ihan pian me tavattaisiin pikkukaveri!

Käyrillä
Kolmisen tuntia siinä oltiin eikä supistuksia alkanut kuulua ja sitten lääkäri sanoi että koska kaikki ok voidaankin lähteä pariksi tunniksi kotiin jos tahdotaan. Ajateltiin sitten että mikäs siinä, saadaan syötyä ja aika kulumaan paremmin. Soitin sit mun isälle että jos se jaksais tulla heittämään meidät kotiin. Se oli kuitenkin sitä mieltä että olis turvallisempi jäädä sairaalaan. Oltiin nimittäin saatu ohjeet että jos alkaa supistamaan, tulee muuten kipua, lapsivesi muuttuu vielä vihreämmäksi tai muuttuu paksummaksi täytyy tulla heti takaisin. Ja viimeistään puol yhdeksäksi. No alettiin sitten miettimään itsekin että ehkä parempi olla sairaalassa, mutta käydään syömässä kuitenkin. A:lle oli laitettu vaipat koska lapsivettä lirisi kokoajan. Olihan aika huvittavaa sitten istua meidän alakerran ravintolassa syömässä kesken synnytyspäivän! Sitten käytiin ruokkimassa kissat ja palattiin synnärille.

A otettiin nyt osastolle ja taas otettiin sydänkäyrät jotka olikin ihan hyvät. Meidän huoneessa on toinenkin pariskunta, niillä on synnytys käynnistetty mutta vielä ei kuulu mitään. Ravintolassa A:lle tuli muutamia pieniä supistuksia ja ne on sen jälkeen kyllä kipeytyneet mutta tulee edelleen harvakseltaan. Alettiin just kellottamaan niitä, karkeasti tuntuu että noin 20 minuutin välein on nyt tullut. Eli eipä muuta kuin odotellaan!


12 kommenttia :

 1. Voi taivas kun teillä elellään jännittäviä hetkiä, ihan tänne asti kaikki onni ja jännitys onnistui välittymään, iiik! <3 :D Toivottavasti lähtisi itsekkeen tulemaan, mukavampi ja riskittömämpi synnyttää omilla supistuksilla ja vähänhän ilmeisesti jo alkanut supistamaan ja usein ne sieltä alkaakin . Toivon mukaan tihenee tai ties jos jo tihentynytkin! ;) 20min väli aika normaali noin alkuun, jospa pian olisi jo 10min? ;) Mutta jos ei ala tapahtumaan josko saisi yön levätä ja aamulla sitten tosi toimiin. Saatko sä muuten yöpyä osastolla jos siirtoa salin puolelle ei oo tullu? Onnea matkaan, pian teillä pikkuinen sylissä! <3 Täällä jännitetään mukana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Ei lähtenyt supparit tänään tarpeeksi tiheään tulemaan, välit epäsäännölliset 5-15min ja illalla 2-3cm auki. Pitäis kuitenkin olla säännöllisemmät supistukset viiden minuutin välein että siirrettäisiin synnytyssaliin. Siispä mä jouduin kymmenen aikaan hipsimään kotiin:( Perhehuoneita saa vasta synnytyksen jälkeen joten siinä ei muu auta kuin nukkua kotona ja aamulla seiskalta saan mennä takaisin ellei synnytys lähde jo aiemmin edistymään. Jännä yö siis edessä kun odottelee tulisiko soitto että nyt saa tulla! Vähän täytyy yrittää kuitenkin nukkua, huomenna on rankka päivä edessä! A poloinen oli vähän peloissaan kun joutui jäämään yksin sinne yöksi.. Toivotaan joo että itsekseen lähtis liikkeelle eikä tarttis käynnistellä, vähän kauhukuvat tuli jo kun se huonekaveri siellä itkeskeli kun pari päivää jo yritetty tuloksetta käynnistää...

   Poista
  2. Toivon että olisi alkanut tapahtumaan kun omia supisteluja kuitenkin tullut vaikkakin illalla vielä epäsäännöllisesti ja ties vaikka vauva kovaa vauhtia jo matkalla maailmaan tai kentis jo sylissä! ;)Kohdunsuu hyvällä mallilla jos käynnistellä tarvii niin en usko että tarvii kauaa odotella että alkaa tapahtumaan. Ja kun vedet menneet ja olleet vieläpä vihreät ei oo hyvä montaa päivää käynnistelläkkään eli varmaan tipalla heti nopeuttavat aamulla jos tarve vielä. Mutta joskus kun ei ole kiire saada vauvaa ulos ja paikat ihan epäkypsät voi mennä viikkokin käynnistellessä ja se jos mikä vaatii kärsivällisyyttä ja aktiivisuutta äidiltäkin. Voin vaan kuvitella A.n fiilikset, tylsää mun mielestä ettei ole mahdollisuuksia puolisolla yöpyä osastoilla vaikka ymmärrän että tilat vähissä mutta antaisi niin paljon tukea äideille ja jos sairaala-koti väli pitkä joutuu nopeat synnyttäjät synnyttämään pahimmillaan ilman puolisoa tai tukihenkilöä. Yöaikaan kun tutkimuksia pitkitellään vieläpä osastoilla niin hups huomataankin et nyt jo kiire saliin ja äiti parka yksin tuskissaan virunut jo tunteja niin synnytele siinä nyt vielä ilman kumppania. Mutta onneksi noi aika harvinaisia ja yleensä paikalle kerkeää kotoa hyvin kun vaa ajoissa ilmoittaa ja vaati hoitajia tutkimaan jos olot pahenee mutta ois siis ihanaa kun voisi yhdessä olla ja tukea jo niissä alkuvaiheen supistuksissakin! :) Toivottavasti siellä kaikki hyvin!

   Poista
  3. Joo oon miettinyt tässä ihan samaa että kauhee kun olis pitkä matka synnärille niin miten siinä edes puoliso ehtii nopeatahtiseen synnytykseen mukaan! Ja yksin synnyttäminen on varmasti todella ikävä kokemus.. Käynnistämiseltä onneksi vältyttiin, supistukset tiheni jo heti siinä yöllä ja aamupäivällä olikin nyytti sylissä!

   Poista
 2. Onnittelut teille toivottavasti kaikki menee hyvin ja kohta saisitte oman pienokaisen maailmaan💕jos ei se oo jo tullu =3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos:) Vielä odotellaan minikaverin syntymää mutta josko se aamulla viimeistään, toivotaan!

   Poista
 3. Ai en ollu huomannu edellistä kommenttiasi toivottavasti huomenna syntyisi :3 täällä jännäillään mukana! Tiedättekö muuten sukupuolta vai tuleeko se yllätyksenä? Luen siis blogianne ahkerasti mutta tämä jääny jotenki epäselväksi :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä vasta lisäsin sen kommentin tohon joten ei ollut siinä vielä sillon kun kirjotit;) Vauva oli ultrassa sen verran ujolla tuulella että piti jalat tiukasti ristissä ja sukupuoli jäi arvoitukseksi! Sitäkin tässä siis jännätään! Erittäin varovainen arvaus saatiin tytöstä koska hoitaja onnistui näkemään kaksi valkoista pistettä ja ne vois olla häpyluut. Mutta se oli niin varovainen veikkaus ettei sen varassa olla mekkoja uskallettu ostaa:D Juttu aiheesta löytyy muuten syyskuulta nimellä "puoliväli ja ultra" :)

   Poista
 4. Hirmu jännää! Pian vauva on teidän sylissä. Tsemppiä synnytykseen A:lle! Yt. Äiti ja mama

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tässä se nyytti nyt mun sylissä rauhallisesti makoilee:)

   Poista
 5. Hurjat onnittelut vielä teille pienokaisesta <3 milloin tulee postaus tästä kaikesta? (=

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 postaus synnytyksestä ja ensipäivistä tulee tiettykin, kun vaan sais silmänsä irti pikkusesta ja ehtis kirjottaa:D

   Poista

Blog Design by Get Polished