sunnuntai 30. marraskuuta 2014

32+1

Mä en ehkä olekaan vähään aikaan kirjoitellut raskausoireista. Kaikenlaista uutta on kuitenkin ilmennyt tässä edellisten viikkojen aikana. Siis äksyilyn lisäksi. Vaun sovelluksen viikkotekstissä lukikin muuten tosta jatkuvasta tarpeesta raivota! Hyvin ollaan kyllä molemmat nyt onnistuttu hillitsemään itsemme eikä minkäänlaisia nahinoita oo tullut! Oon välillä sanonut A:lle että "ootko huomannut että sä taas kitiset joka asiasta ilman syytä" ja sitten se on vähän rauhottunut.

Huomasin tossa joitain viikkoja sitten että A:n mahaan on alkanut kehittyä linea negra, eli se tumma pystypäin menevä viiva. Olin jotenkin luullut ettei sitä tule kun ei kerran vielä ollut tullut ja koska A on niin vaalea. Mutta sitten huomasin ihan hailakan viivan ja siitä lähtien on sen pigmentti vaan lisääntynyt. Nyt viiva on jo niin vahva että sen erottaa selvästi jo kauempaakin. Oon törmännyt uskomukseen jonka mukaan linea negra meinaa poikaa, saas nähdä! Veikkaan että se on kuitenkin meinannut myös yhtä usein tyttöä, ei näillä totuusperää taida olla:D

Muutaman viikon A:lla on myös ollut turvotusta sormissa ja nilkoissa. Sormissa on aiemminkin ollut vähän mutta nyt sitä on ollut sen verran paljon että A:n piti ottaa vihkisormus pois koska se puristi niin julmetusti. Täytyy siis huolehtia tosi hyvin että tulee juotua vettä ja syötyä vähäsuolaista ruokaa ettei toi turvotus pahene. Ei se kuulemma nimittäin mitenkään kivalta tunnu kun esim kättä ei meinaa saada nyrkkiin kun tuntuu kova paineen tunne kädessä. Myös rannekello on pitänyt jättää pois. Siinä on tietysti säädettävä "hihna" joten turvotus ei oo tähän syynä vaan se että A tuli ilmeisesti yhtäkkiä sille allergiseksi tai jotain. Aiemmin ei oo ollut mitään ongelmaa koskaan mutta yhtenä päivänä iho kellon alla oli tullut ihottumaiseksi ja kutisevaksi. Näköjään niinkin voi käydä. No onneksi kelloa ei pitkään enää edes olisi tarvinnut nimittäin äitiysloman alkuun on vajaa 2 viikkoa!

Ei kyllä ala ainakaan yhtään liian aikaisin toi äitiysloma! A:lla on alkanut olemaan aika vaikeeta töissä väsymyksen takia. Viikonloppuisin se nukkuu aina parin tunnin päikkärit jo siinä puolen päivän kieppeillä ja kun töissä niin ei voi tehdä niin se on aika tuskissaan. Tänäänkin se ilmeisesti nukkuu viikon univelkojaan pois koska se on nukkunut koko päivän. Se heräs poikkeuksellisesti vasta puoli 9 ja söi aamupalan mutta menikin heti sen jälkeen takaisin nukkumaan. Sitten se heräs puolen päivän aikaan ja totes melkein heti että alkoi unettaa. Lounaan jälkeen se menikin aika pian takaisin nukkumaan ja tuolla se nyt posottaa edelleen. En viitsi herättää, hyvä vaan että saa nukuttua tarpeeksi vaikka koko päivä siinä meneekin. Kello on nyt siis puoli neljä. Illalla ollaan menossa mun vanhemmille syömään joten tunnin päästä sen pitäis ainakin herätä!

Kipuja ja kolotuksiakin on ollut. Supistuksia tulee melkein joka päivä ja ne tietysti vähän sattuu ja tuntuu vähintäänkin epämiellyttäviltä. Neuvolasta sanottiin että kunhan niitä ei tule yli kymmentä päivässä niin se on ok. Sinä neuvolapäivänä niitä tuli kyllä reippaasti yli tuon 10. Alle kilometrin kävelymatka neuvolaan kesti kauan kun A ei pystynyt supistusten takia oikein kävelemään ja loppuilta piti oikeastaan makoilla vaan koska heti jos nousi ylös alkoi supistaa. Mutta tollasia päiviä ei ole sen jälkeen onneksi ollut. Lähinnä noi supparit tulee jos kävelee yhtään rivakammin, joten kävelyyn pitää aina varata reilummin aikaa. Häpyluu on edelleen tosi kipeä ja lisäksi lantion nivelet on pehmentyneet joka kivun aiheuttamisen lisäksi tekee sen että kävely on vähän ankkamaista vaappumista:D Koska vauva on pääalaspäin tuntuu myös kohdunsuulla ikävää kipua kun vauva ilmeisesti hinkkaa päätään siihen. Ollaan aateltu että ehkä sen päätä kutittaa ja se yrittää silleen rapsuttaa sitä!

Vauvalla on muuten nykyään tosi usein hikka! Se on helppo erottaa muista liikkeistä koska se tulee niin tasaisesti. Huvittavan tuntuista! Siitä tulee sellanen olo että voi ressukkaa koska hikkahan ei tunnetusti ole kovin mukavaa, mutta pitää muistaa että hikka on tärkeä osa sen hengitysharjoittelua joten hyvä vaan että se siellä paljon nikottelee.

A:n tekee nykyään hirveesti mieli makeaa. En tajua miksi! Yleensä se ei kovin paljoa välitä mistään makeasta (paitsi suklaasta) ja nyt se olis ihan pullahiiri! Eilen oltiin kaverin ja sen 1-vuotiaan lapsen luona leipomassa pipareita ja kun piparit oli valmiita popsi A niitä hyvällä mielellä vaikka kuinka monta. Normaalisti se inhoaa kaikkia kuivia keksejä eikä syö välttämättä yhtäkään piparia koko joulun aikana. Mun piti jopa sanoa sille että ei enempää. Muutenkin joudun melkein joka päivä sanomaan sille "ei" kun sillä olis toiveita jostain makeasta. Kaikki kelpais: pullat, jäätelöt, karkit ja kakut. Joka päivä sillä on jotain mitä tekee mieli ja se on myös ihan mainosten vietävissä! Jos telkkarissa tulee mainos jostain herkusta niin sitä pitäis heti olla saamassa. Outo muutos kun ei se oo tällanen aiemmin ollut eikä edes raskauden aikana. Ekan kolmanneksen aikana se ei halunnut oikeastaan mitään makeeta tai epäterveellistä. Kaikki himot oli terveelliseen ruokaan. Mutta näköjään näin voi käydä! Se on vaan tylsää mulle koska tuntuu ikävältä olla jatkuvasti kieltämässä. Tuntuu niinkuin olis pikkulapsen kanssa kun tyyppi kiukuttelee jatkuvasti ja vonkaa karkkeja kaupassa:D


2 kommenttia :

  1. Mä taas oon kuullu että reilusti navan yläpuolelle yltävä tumma viiva tarkottaisi poikaa ja napaan yltävä viiva tyttöä. Meillä piti paikkansa, tyttö tuli :-) -i (kaksin)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa! No se olis sitten poikamaha meillä jokatapauksessa koska viiva kulkee vahvana pitkälle navasta ylikin! Jännä nähdä kyllä osuuko meillä viivaennuste oikeaan:)

      Poista

Blog Design by Get Polished