maanantai 20. elokuuta 2018

-1 vauva, +1 taapero

Niin siinä taas kävi, että vauva kasvoi eikä ollut vauva enää. (Paitsi leikisti ehkä vähän). Toisaalta tosi haikeata, toisaalta tekee mieli sanoa "huh, me selvittiin tästä vauvavuodesta". Nimittäin, vaikka vauvan kanssa on kivaa, niin vielä kivempaa on meidän mielestä taaperon kanssa! Juttua ja puuhaa alkaa tulla ihan eri tahtiin. Tällä hetkellä kehitys on älyttömän nopeata ja se mikä edellisellä viikolla ei onnistu, voi seuraavalla olla ihan piece of cake.


Pikku S on kehittynyt omaan rauhalliseen tahtiinsa. Esimerkiksi konttaamisen alkamista odoteltiin tosi pitkään. S oli enemmän kiinnostunut istumaan kuin tatti paikallaan ja käskyttämään muita. Mikäs siinä oli ollessa kun L kiikutti kaiken nenän eteen! Sitten selvisi, että S itse asiassa osasi kontata vähän, mutta konttaamiselle ei vain ollut tarvetta. Mutta silloin kun se oli yksin huoneessa ja piti saada joku lelu, niin ei auttanut kuin mennä itse luokse. Huomattiin kyllä, että se oli välillä liikkunut, mutta arveltiin sen kierineen tms. Kerran sitten "salakatsellessa" huomasin sen konttaavan:D

Tällä hetkellä kontaten mennään kovaa vauhtia ja kävely taaperokärryn kanssa tai vanhempien tukemana on nousemassa kovasti siihen rinnalle. Aina pitäisi päästä kävelemään ja paikallaan istuminen keljuttaakin kovasti. Lisäksi S seisoo ilman tukea. Myös pihalla S viihtyy hyvin hiekkalaatikolla, keinumassa ja ajelemassa potkuautolla. Usein se heti aamulla konttaa eteiseen ja pukee hatun päähänsä sen merkiksi, että olisi kivaa lähteä ulos. Muutenkin toi hattujen sovittaminen on erittäin hauskaa puuhaa ja S:n suosikiksi on noussut L:n lippis (suoris, koska L:n mukaan sellainen tarttee nyt olla).

S on tosi kiinnostunut leluista, kaikki fisher price-talot ja ukkelit, soivat lelut, autot ja duplot kiinnostaa. Ylipäänsä parhaita leluja on aina ne, joilla L kulloisellakin hetkellä leikkii. Välillä leluista käydään koviakin taisteluita, koska S:ää suututtaa kun ei saa hauskimpia leluja ja L:ää suututtaa kun S rikkoo leikit. Aika perus meininkiä siis:D Kaikki pienet lelut S pistelee edelleen suuhunsa, joten tarkkana saa olla. Yhden lapsen kanssa oli kyllä helppoa kun ei mitään pieniä leluja tarvinnut edes olla! S tykkää myös kirjoista. Tällä hetkellä uppoaa oikeastaan parhaiten Pupet ja muut luukkukirjat sekä sellaiset, joista lähtee ääntä. Telkkari tai tabletti ei onneksi vielä ole kamalasti kiinnostanut, mutta Pikku Kakkosen Nallesta S tykkää. Se alkaa aina naurattamaan! Ja musiikista ja laulamisesta S tykkää todella paljon! Usein se alkaa itsekin laulamaan mukana "la la la la" ja hytkyy musiikin tahtiin:)


S on edelleen varsin tempperamenttinen tapaus, mutta myös erittäin aurinkoinen ja ihana kullanmuru! Hymy on yleensä herkässä varsinkin isosiskon touhuja katsellessa. Mutta sitten kun kuppi menee nurin niin se todella menee, eikä harmituksesta meinaa tulla loppua. Ja silloin kun siltä menee hermo, saa kyytiä kaikki tavarat ympärillä. Tosi kivaa ruokapöydässä, kun lentävän lennon lattialle saa ruoat ja lautanen.. Siivottavaa siis riittää! Lisäksi S on tosi kova höpöttämään ja vaikka sillä ei tule varsinaisesti oikeita sanoja, sillä on paljon omia sanoja, joita se sitten pälättelee menemään. Lisäksi se yrittää matkia kaikkea mitä me muut sanotaan ja onnistuu välillä aika taitavastikin. Hauska juttu on myös nostaa kädet ylös ja huutaa böö! Et ehkä se böö on S:n ensimmäinen "oikea" sana:D

Tällä hetkellä S nukkuu vielä yhdet n. 1,5h päiväunet ja yöllä n.12h. Tosin yöherätyksiä on edelleen yöstä riippuen 2-5. Tytöt on nukkuneet nyt pari kuukautta samassa huoneessa ja se on onneksi sujunut hyvin. Sitä ennen yöherätyksiä oli vieläkin enemmän.. A edelleen imettää ja tarkoitus on lopetella sitä tässä muutaman kuukauden sisällä. A palasi elokuun alusta töihin ja mä olen hoitovapaalla varmaankin ensi syksyyn asti. L aloittaa tällä viikolla taas osa-aikaisesti päikyssä ja nyt kesän aikana on todella huomannut kuinka tarpeellista siellä käyminen on! L on niin sosiaalinen tapaus ja kaipaa kamalasti lasten leikkiseuraa. Vaikka tässä pihassa usein onkin lapsia niin silti L on selvästi kesällä kaipaillut päiväkotia.


S on harmillisesti ollut aika paljon sairaana, ihan flunssaa vaan onneksi. Sitä flunssaa on kuitenkin kokoajan muutamia viikkoja lukuun ottamatta. Jopa kesällä se on sairastanut vaikka muut ovat pysyneet terveinä. Varsinkin yskä on jäänyt usein kiusaamaan pitkäksikin aikaa. Toivottavasti nyt tämä toinen vuosi olisi vähän helpompi sen suhteen.

L on maailman paras isosisko. Oikeesti. Niin rakastava ja huolehtiva ettei voi kuin ihmetellä. Päivittäin L halailee ja suukottelee siskoa ja kertoo kuinka ihanin ja parhain pikkusisko S on. "Maailmassa ei ole ketään toista noin ihanaa kuin S". Aina kun S alkaa itkemään on L sekunnissa paikalla huolehtimassa ja lohduttamassa. Tytöt pelleilevät myös tosi paljon yhdessä mikä on hauskaa seurattavaa. S:n katse oikein syttyy kun se katselee L:ää eikä samaa iloa ole ketään muuta kohtaan!


Myös L on kehittynyt paljon tämän puolen vuoden aikana. Se on kyllä niin nokkela, hauska ja taitava tapaus ettei oikein voi kuin olla todella ylpeä vanhempi! Kevään aikana L oppi tunnistamaan kaikki kirjaimet ja osaa nyt myös kirjoittaa melkein kaikki niistä. Se on tosi innostunut opettelemaan lukemaan ja kyselee paljon kaikkien sanojen kirjaimia ja tunnistaa niitä myös itsekin. Se tykkää myös tietokoneella tehdä kirjaimia ja tuli yleensä aina mun etäpäivinä pyytämään, että saa tehdä kirjaimia mun koneella. Sitten se kirjoitteli kaikkien läheisten nimiä wordiin:D Jos ei tiennyt mitä kirjaimia tulee niin sitten mä luettelin sille. Ärrää se harjoittelee kovasti sanomaan ja yhtenä iltana oppikin sen, harmi vaan, että seuraavana päivänä taito oli jo unohtunut:D Muut kirjaimet sujuu kyllä. L osaa aika hyvin laskea 20 asti kunhan vaan muistaa ettei 14 jälkeen tule 17. Se osaa hienosti piirrellä erilaisia muotoja, ukkeleita ja taloja. Vaatteet ja kengät sujahtaa helposti päälle ilman apua. Uutena harrastuksena kesän alussa alkoi futis, mikä on ollut mieleinen. Täytyy kyllä vähän kehua HJK:n lasten valmentajia, tosi taitavia ja osaa hienosti tehdä harjoittelusta hauskaa leikkiä! L odotti kovasti jo viime kesänä pääsyä futikseen, joten nyt on ollut tosi kiva kun on voitu se toive täyttää. Myös muskari ja uinti jatkuu edelleen. S käy myös uinnissa ja muskarissa ja syksyllä aloitan sen kanssa varmaan myös temppukoulun, saman missä kävin L:n kanssa aikoinaan.


Oon taas sujahtanut ihan mukavasti tähän kotiäidin rooliin, se ei oikeastaan vaatinut mitään totuttelua vaan homma jatkui hyvin siitä mihin se viime vuonna jäi:D Paitsi että nyt on kaksi pikkuista hoidettavana. Aion nauttia täysillä tästä viimeisestä hoitovapaasta! Uusia palleroita ei nimittäin enää tule, meillä on lapsiluku täynnä. Joskus leikiteltiin ajatuksella kolmannestakin, mutta on tää vauvavuosi sen verran haasteellinen ollut, ettei ihan heti lähdettäis samaan rumbaan uudestaan. Ennenkaikkea tää on kuitenkin ollut mahtavaa. Ja vielä mahtavampaa on se, että meillä on kaksi aivan ihanaa, suloista, täydellistä lasta<3

3 kommenttia :

 1. Ihana lukea kuulumisia <3
  Tytötkin ovat kasvaneet jo hurjasti! Ihanaa syksyn odotusta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niinpä, kovaa vauhtia kasvavat ja aika vaan hujahtaa vauhdilla! Mukavaa syksyä teillekin:)

   Poista
 2. Olipa kiva lukea kuulumisianne! :) Ja mitkä valloittavat tytöt teillä onkaan. <3 <3

  VastaaPoista

Blog Design by Get Polished