tiistai 15. elokuuta 2017

Kaikki on valmista

Kaikki alkaisi olla valmista, vain vauva puuttuu! Vähän on jännitystä alkanut olla ilmassa kun miettii milloin synnytys alkaa. Viikonloppuna sitä oli jo vähän toiveikas vaikka järjellä ajateltuna tiesikin että kolme päivää olis vielä töitä jäljellä ennen loman alkua ja vauvan olis parempi odotella ne päivät vielä. Perjantaiyönä tuli yksi ihan tosi voimakas supistus joka oli vahvuudeltaan sellainen kuin viimeksi synnärillä. A mietti et nytkö se synnytys alkaa mutta ei niitä supistuksia tullut sit enempää. Muutenkin on kyllä aika kovia supistuksia tullut ja aika tiheästi pitkin päivää joka päivä.


Kaikki ihmiset alkaa taas olla tosi hälytystilassa et aina kun meiltä tulee viesti tai puhelu ne on sydän kurkussa jännityksestä et alkoiko synnytys:D Oon kyllä itsekin töissä silmäillyt puhelinta vähän tarkemmin kuin yleensä siltä varalta että A:lta olis tullut viestiä. Onneksi nyt kaksi vikaa päivää ennen lomaa teen etänä niin oon sitten heti tapahtumien keskiössä jos sellaisia tulee!

Nyt kun laskettu aika on aivan käsillä on alkanut myös jännittämään että mitäs jos tyyppi ei tulekaan sieltä vielä ulos. Eihän sitä voi tietää vaikka se asustelisi vielä pari viikkoa A:n vatsassa. Eihän siinä muuten olis mitään mutta kun toi mun loma on vain 3 viikkoa ja haluaisin tietysti käyttää joka ikisen päivän siitä vauvaan tutustumiseen. Muutenkin tuntuu niin epäreilulta etten voi olla vieressä seuraamassa tyypin kasvua. Viimeksi oli tietysti ihan luksusta että meillä oli molemmilla mahdollisuus olla L:n kanssa kotona yli 7kk.Saatiin viime viikon aikana loputkin vauvavalmistelut valmiiksi. Sängyssä on nyt reunapehmuste ja se on mun mielestä aivan yli ihana! Siinä riittää vauvalle katseltavaa kun sängyssä makoilee. Sairaalakassi on pakattu ja sisältöä siinä on huomattavasti vähemmän viime kertaan verrattuna. Silloin tuli luettua kaikenlaisia listoja siitä mitä mukaan "tarvitsee". Lopputulos: kirosin tuhatta ja yhtä turhaa kassia ja nyssykkää aamu kuudelta kun yritin saada raahattua niitä osastolta synnytyssaliin minne A oli siirretty. Eikä niitä tavaroita edes tarvinnut! Nyt mennään siis hyvin kevyellä varustuksella. Saatiin myös vauvakirja hankittua. Ostin lapsimessuilta sille sellaisen Oppi&Ilon Minun kirjani jossa lapsi pääsee itsekin ääneen ja kirjoittelee (toivon mukaan) 18-vuotiaaksi asti vuoden kuulumisia. Tykästyin niin tohon ajatukseen et päädyin hankkimaan samanlaisen myös L:lle. (Jolla on muuten nyt siis 3 eri "vauva"kirjaa, yhtään ei mennyt överiksi heh heh..) No reiluuden nimissä pikkukaverillekin piti saada ihan puhdas vauvakirja ja löysin tuollaisen Astrid Lindgrenin satumaailmaan perustuvan kirjan kuin Boken om Mig. Aivan törkeen ihana! Oon sitä vähän täytellyt tässä nyt myöskin.Ja niin juu, mullahan taisi jäädä vähän kesken se vaunuasia tossa raskauden puolivälissä.. No mutta, tuplavaunutkin saatiin valittua tiukan mietinnän jälkeen. Lähdettiin alun perin ihan tyhjältä pöydältä liikkeelle ilman minkäänlaista käsitystä tuplista. Oltiin joskus mietitty että voitaisiin laittaa meidän Trailzeihin alaistuin ja pärjättäis hienosti niillä. Tämä vaihtoehto karsiutui kuitenkin aika nopeasti pois, joten uudet oli hankittava. Pohdiskeltiin mm. hintaa, käytännöllisyyttä, muunneltavuutta ja kokoa. Kävin perusteellisesti läpi varmasti joka ikäiset tuplat mitä Suomeen saa jollain keinoin hankittua. Luin kaikki mahdolliset postaukset, arvostelut ja vertailut aiheesta. Siltikään päätös ei ollut helppo. Yhdetkään vaunut ei osoittautuneet täydellisiksi. Piti vaan valita mitkä on ne tärkeimmät kriteerit itselle ja mistä asioista ollaan valmiit joustamaan. Eli sitä sai aika pian unohtaa toiveet kaikenkattavasta vaunuvertailusta josta voisi helposti nähdä mitkä on parhaat vaunut.

Siinä vaiheessa kun vaunut tilattiin meillä ei vielä ollut autoa joten päätös tehtiin sen mukaan että vaunut on tosi kovassa käytössä kun joka paikkaan mennään kävellen tai julkisilla. Oli siis tosi tärkeää valita kestävät, laadukkaat ja helposti julkisissa kuljetettavat menopelit. Sellaiset pienikokoiset joissa kuitenkin olis riittävästi tilaa lapsille olla. Myös hyvät tavaratilat oli tarpeen kauppareissuja ajatellen. Hintakin olis saanut olla mielellään edullinen mutta kaikkea ei voinut saada joten siitä vaatimuksesta jouduttiin luopumaan toimivien ominaisuuksien saamiseksi. Valinta kohdistui Bugaboo Donkeyhin. Nää on olleet nyt kevään käytössä monoina (nämähän saa siis helposti kavennettua yhden lapsen käyttöön, ominaisuus mitä arvostettiin kovasti) ja todella tyytyväisiä ollaan oltu. Aluksi pelättiin että tavaratila on liian pieni mutta se huoli on osoittautunut turhaksi! Otettiin vielä lisäksi vaunuihin seisoma/istumalauta, josta L on kyllä tykännyt. Aina ei jaksa istuskella rattaissa kun meneillään on "minä olen jo iso tyttö"-vaihe. Silloin tuo lauta on ihan pätevä keino päästä etenemään vähän nopeammin.


No mutta, ensi kerralla ei toivottavasti tule yliaikaispäivitystä vaan olis jo hyviä vauvauutisia kerrottavana:) Tällainen kumpu tästä nyt muodostui<3

8 kommenttia :

 1. Vau miten I H A N A reunapehmuste vauvan sängyssä! Teittekö itse? Tsemppiä loppurutistukseen, jännät ajat käsillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei valitettavasti meidän taidoilla:D Kunpa oliskin, mutta kaupasta täytyi ostaa!

   Poista
 2. Tulin kans kuolaamaan reunapehmustetta!! Siis wau!!!! En oo ikinä nähny noin hienoa!! Mä olen rakastunut siihen! :D justhan te kans plussasitte! Mihin tää aika menee, pian te ootte nelihenkinen perhe <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sama, ihan erilainen kuin mihin yleensä törmää! Oli ihan pakko saada:D Tais olla joku Greta & Garbo merkiltään. Aika on tosiaan kulunut tajuttoman nopeasti, ei itsekään voi ymmärtää et raskaus alkaa jo olla ohi!

   Poista
  2. Vaimolle näytin tätä pehmustetta ja sanoin , että tää TULEE meille :D

   Poista
  3. Hahaha, hyvä päätös:D Tosta on kyllä ihanasti silmäniloa myös vanhemmille!

   Poista
 3. Vitsit, huomenna jo LA! Aika on tosiaan lentänyt! Toivottavasti siellä jakaannutaan pian ja kaikki menee hyvin. :) Tsemppiä loppumetreille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta! Kiitti, peukut pystyssä nopealle jakaantumiselle! Pakko ollut taas lukea kaikkien blogien synnytyskerotomukset läpi:D

   Poista

Blog Design by Get Polished