torstai 5. tammikuuta 2017

7. & 8. rv

Seitsemäs raskausviikko

Pahoinvointia ei ole näkynyt mutta ensimmäiset raskaushimot ovat saapuneet kylään. Todennäköisesti suurten matkalaukkujen kanssa eli aikovat jatkaa vierailuaan pitkään. Ensimmäisenä vuoron saa subit. "Tilaa meille subit, pliis pliis pliiiiiiis" A pyytää vaikka samalla viikolla sille subit on maistuneet jo pari kertaa aiemminkin. Mitähän ihmettä täytetyssä leivässä voi olla mitä raskaana oleva tarvitsee, tiedä häntä mutten uskalla kieltääkään:D Väsymys pahenee sellaiseksi että tärisyttää. Ja juuri kun "iloitsee" pahoinvoinnin poissaolosta, niin 6+1 sekin alkaa. Ensin vähän vellovana olona aamupäivisin. Tapaninpäivä on jo pienoinen koettelemus kun vieraita varten valmistetaan paljon erilaisia ruokia ja A meinaa yökätä hajuista eikä pysty oikein olemaan kotona. Tällä viikolla on myös otettava yöllinen välipala koska huonon olon vuoksi ei saa nukuttua, tämä onneksi auttaa myös aamun vointiin! Väsymys näkyy ärtyisyytenä. A nukkuu joka päivä pitkät päiväunet ja alan jo vähän miettiä et miten se pärjää kun loma loppuu ja töissä pitäisi jaksaa olla hereillä!

Viikon vauvahankinnat
Kahdeksas raskausviikko

A:n pää on nykyään ihan täynnä sahanpurua. Se ei siis ymmärrä oikein mitään mitä sille sanoo, johtuu ehkä väsymyksestä tai sitten kyseessä on tällaiset spesiaalit raskausaivot. Melkein jokaisen todella yksinkertaisenkin asian saa selittää moneen kertaan ja kysyä ymmärsitkö. Hetken päästä se kysyy sitten kuitenkin että ai mitä. Esimerkiksi kun oltiin ostamassa uutta itkuhälytintä vanhan hajottua. L nukkuu nykyään unet ulkona ja hälyttimessä mikä aiottiin ostaa luki käyttölämpötila 10-40. Sanoin tästä A:lle joka ei tajunnut sitä yhtään vaan tuijotti hiljaa eteensä. Toistin ja tiedustelin oliko ymmärtänyt. Vastasi että "ahaa miinus kymmenen". Sanoin ettei mikään miinus vaan 10-40 mihin A sitten kysyi "mitä se oikein tarkoittaa". 
"Se tarkoittaa että sitä saa käyttää 10-40 asteen lämpötilassa". 
"Niin just. Miinus 10." A vastaa. 
"Ei mikään miinus vaan +10 viiva +40".
 "Joo. ... ... Ai eli mitä".
 "Niin että tätä ei voi käyttää alle kymmenen asteen lämpötilassa".
 "Ai ei, ahaa. Sepä outoa." 
 Sen jälkeen ei enää tullut ulos mitään järkevää joten aihe jäi siihen. Ja tää on tällaista kokoajan! Huomenna jatkuu työt joten saas nähdä mitä siitä tulee:D Tällaista oiretta en muista viimeksi olleen. Lisäksi A:n silmänaluset on ihan mustat ja kasvoiltaan se on muutenkin ihan sairaan näköinen. Pahoinvoiva se tietysti kokoajan onkin ja älyttömän väsynyt. Nostan hattua ja arvostan suuresti, en tietäis miten itse pärjäisin vastaavissa oloissa. Kumma kyllä, töihin paluu sujuu hyvin. A:n mieli melkeinpä virkistyy ja keskustelut muuttuu skarpimmiksi. 


Viikon vauvahankinnat. Taas. Mut en voinut vastustaa hodareiden kutsua! L:kin totesi nauraen että "hassu nakki" ja halus katsoa yhä uudestaan ja uudestaan näitä. Onkohan meillä tätä menoa vaatteita vähän liikaa kun vauva syntyy:D

1 kommentti :

Blog Design by Get Polished