tiistai 13. syyskuuta 2016

Toinen ensikäynti

Eilen oltiin Väestöliitolla ensikäynnin merkeissä. Jännitti mennä sinne ja olo oli matkalla melkeinpä vähän hermostunut. A:n äiti oli katsomaan L:ää sen aikaa jotta päästiin molemmat mukaan. A lähti töistä aiemmin ja hyppäsi samaan ratikkaan mun kanssa ja sitten mentiin. Ei oikein oltu etukäteen mietitty että mitä tuolla puhutaan ja kysellään ja yhtäkkiä siinä matkalla tuli vähän paineita että mitäs jos ne tykittää kamalia kysymyksiä tai käskee meidät uudestaan psykologin juttusille. Tiedettiin kyllä että tää uusi lääkäri on ihan mukava mutta siitä on silti 2,5 vuotta kun ollaan se viimeksi tavattu. Silloin ekan kierroksen lääkäri suhtautui vähän penseästi naispareihin ja ensikäynnillä saatiin kuulla esim kuinka lapselle tulisi jäämään ikuinen isän kaipuu. Tuntui että jouduttiin todistelemaan että meidän lähipiiristä löytyy tarpeeksi miehen malleja! Ekalla kerralla tollaiset sai suodatettua aika hyvin koska oli vaan niin innoissaan, mutta nyt oli sellanen fiilis et koska ollaan jo vanhempia ja tiedetään ettei tässä mitään isänkaipuuta ole niin ei kyllä olis jaksanut kuunnella tollasia juttuja.

Onneksi niitä ei tällä kertaa tullut. Lääkäri oli melkein puoli tuntia myöhässä mutta itse käynti ei kovin kauaa kestänyt. Aluksi juteltiin vähän edellisestä raskaudesta ja synnytyksestä sekä tämän hetken kuulumisista. Sitten ryhdyttiin tekemään hoitosuunnitelmaa. Lääkäri sanoi ettei näe syytä ottaa nyt uudestaan verikokeita tai mitään alkututkimuksista vaan lähdetään suoraan liikkeelle inseminaatiolla ja voidaan käydä sitä ennen ultrassa jos näyttää että ovulaatio on osumassa viikonlopulle. Viime kerrallahan A:n ovis oli aina viikonloppuna ja inssit tehtiin lauantaina. Nykyään klinikka ei ole enää lauantaisin auki joten jos näyttää että ovis on silloin tulossa voidaan sitä lääkkeellisesti nopeuttaa ja tehdä inssi jo perjantaina. Sunnuntaiovis meinaisi että kierto jää kokonaan välistä. Jaiks.

Lääkäri myös totesi että eka inssi voidaan tehdä vaikka jo heti uudesta kierrosta. Sen pitäisi alkaa ihan päivänä minä hyvänsä joten eka inssi voiskin olla jo parin viikon päästä, jännää! Oltiin ajateltu vasta seuraavaa kiertoa mutta katsotaan nyt että mille viikonpäivälle ovis meinaa tulla. Jos se näyttäisi osuvan kivasti arkipäiville niin sitten varmaan mennään inssiin jo nyt koska olis kiva vältellä sitä lääkkeillä tehtyä irrotusta. Uusi raskaus voi kuulemma alkaa nopeammin tai hitaammin, siihen ei vissiinkään aiempi raskaus ja nopea raskautuminen vaikuta. Voi olla että alitajuisesti toinen yritykerta on sellainen että jos ei tärppää tuntuu erityisen pahalta. Vaikka järjellä tietysti ymmärtääkin että vaikka viimeksi jo tokalla onnistui niin ei se tarkoita että nytkin onnistuisi.

Silloin kun L:ää lähdettiin yrittämään ajateltiin ettei sen ole väliä onko sisarukset keskenään biologisesti sukua täysin vai vain puoliksi. Eikä erityisemmin ajateltu raskauden aikanakaan aihetta. Meiltä jäi siis silloin siittiöt varaamatta toista lasta varten. Taisi olla viime vuoden kesänä kun asiaa alettiin uudestaan ajattelemaan ja tultiin siihen tulokseen että olis kuitenkin mukava että sisarukset olisi mahdollisimman samasta puusta veistetty ja päätettiin soittaa klinikalle jos vielä voitaisiin varaus tehdä. Onneksi olkia oli hyvin jäljellä ja varaaminen onnistui. Ei se nyt mikään katastrofi olisi ollut vaikka nyt jouduttaisiin käyttämään eri luovuttajaa mutta mukavaa että saatiin sama. Ja ainakin on tieto että tän luovuttajan siittiöistä A voi raskautua:D

Nyt kun projekti "pikku sisarus" on kunnolla polkaistu käyntiin on alkanut vähän jännittämään. Oon taas lueskellut blogeista raskausjuttuja ja huomannut että tällä kertaa kiinnostaa erityisen paljon toista lastaan odottavien jutut. Koska nyt ei enää ole kyse pelkästään meistä kahdesta vaan myös siitä miten L otetaan mahdolliseen odotukseen mukaan ja miten selviää raskausoireista kuten väsymyksestä kun ei voikaan vaan nukkua aina kun huvittaa. Tai lääkärikäynneistä joille ei varmasti aina päästäkään yhdessä. Ei edes ole sanottua että mä pystyn lähtemään jokaiselle inssikerralle mukaan koska ei välttämättä saada L:lle hoitajaa eikä sitä voi mukaankaan ottaa. On kyllä jotenkin aika epämukava ajatus etten pääsisi mukaan tilaisuuteen missä meidän lapsi mahdollisesti saisi alkunsa! Toivottavasti se järjestyy. Voi että kun viimeksi oli kyllä helppoa kaikki!

14 kommenttia :

 1. Onnea tokalle kierrokselle! Toisella kertaa kaikki kävi tosiaan hyvinkin nopsasti, vaikka eipä sitä ekalla kierroksellakaan kovin paljon mitään tutkimuksia tehty. Me käytiin tammikuussa klinikalla juttelemassa, että sisarus olis kiva ja helmikuussa olinkin sitten jo raskaana! :D Nyt jäin juuri äitiyslomalle. Toivottavasti teilläkin menisi kaikki yhtä sujuvasti!♡

  VastaaPoista
 2. Oho! No kylläpäs teillä meni tosiaan täydellisesti! Kävispä meillä yhtä hyvä munkki:) onnea teille ja tsemppiä lähestyvään synnytykseen!

  VastaaPoista
 3. Meillä toka kierrokselle vaihdettiin hoidettavaa, joten alkututkimuksiin oli syynsä. Tietyllä tapaa oli silti helpotus, kun raskaus alkoi kolmannesta inssistä ja kaikki kävi kuitenkin nopeasti. Esikoinen tärppäsi jo ensimmäisestä...
  Jännittää jäädä kotiin taaperon ja vauvan kanssa, varsinkin kun puoliso on ollut se joka lasta on pääasiassa reilu vuoden päivät kotona hoitanut. Roolien vaihto tulee siis olemaan iso.
  Vielä 3kk ja sitten äitiyslomalle. Peukut pystyyn että teillekin tulisi nopea tärppi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin no teillä on kyllä käynyt tosi onnekkaasti kun molemmat raskauduitte nopeasti! Meille oli oikeastaan itsestäänselvää että jatketaan hoitoja A:lle, mulle raskaus on tuntunut nuoresta asti niin vieraalta ajatukselta että oon vaan superonnellinen että A haluaa ryhtyä tähän uudestaan:D
   Varmasti kyllä jännittävää jäädä kotiin yhtäkkiä kahden lapsen kanssa! Suuri muutos tietysti aina kun tulee uusi ihminen perheeseen mutta toi on vielä ekstrajännää jos ei oo ollut kotiäitinä ekankaan kanssa! Mut hyvin se varmasti sujuu:)

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Onnea matkaan, jospa onnistuisi pian! :)

  VastaaPoista
 6. Onnea matkaan! Toivottavasti ovis osuu sopivasti heti ensimmäisessä kierrossa.

  Jännä, jos sunnuntaiovis estää inssin. Meillä tämä nykyinen raskaus alkoi nimenomaan sunnuntai(-illa)n ovulaatiosta. Ja taidettiin ainakin yhden toisenkin kerran tehdä inssi edellisen päivän ovikseen. Oletettava lauantaiovis vältettiin kerran Pregnyl-irrotuksella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se olis kyllä tosi kiva! Nyt on jo ehtinyt innostua siitä että pääsis jos muutaman viikon päästä yrittämään niin tulee kyllä pettymyksenä jos ovis tuleekin silleen ettei päästä:( Täytyy ehkä mennä sinne ultraan kuitenkin että näkee mille päivälle osumassa!

   Tosiaan, luulisi että su-illan ovis olis aivan loistava kun vois mennä maanantaina inssiin! Ehkä Väestöliitolla ei sit tällä hetkellä ole mahdollisuutta maanantaisin ottaa kaikkia sunnuntaina plussanneita inssiin tai jotain, en tiedä.. Tai sitten meillä informaatiotulvassa meni jotain ohi, toi meidän lääkäri puhuu todella nopeesti:D Täytyy varmaan tarkistaa vielä! Tuliko tosta Pregnyl-irrotuksesta kamalasti jotain ylimääräisiä oireita? Me ei oikein olla noihin perehdytty kun ei viimeksi tarvinnut hormoneihin koskea mut jotenkin eletään käsityksessä että niistä seuraa tylsää oireilua. Täytyy varmaan alkaa kaivelemaan muista blogeista kokemuksia!

   Poista
  2. Voi olla, että etelän Väestöliitot ei tosiaan pysty hoitamaan sunnuntaioviksia. Oulussa vain lauantai on/oli ongelma. Perjantaille tosin oli aina hankala saada aikaa. Ruuhkaa.

   Itse en kokenut saaneeni Pregnylistä liiemmin oireita. Siitä vain yksi kokemuskerta. Myöskään Letrozol (kolme kiertoa) tai Menopur (kaksi kiertoa) ei aiheuttanut mulle liiemmin oireita. Enkä ole oireillut raskaudestakaan. Ehkä olen huono kertomaan kokemuksista, koska näemmä hormonit ei paljon hetkauta. :D

   Pregnylistä sanotaan tulevan feikkiraskausoireita ja liian aikainen raskaustesti voi näyttää virheellistä plussaa. Muistaakseni säilyy kropassa 10 päivää.

   Meillä tuo ainoa Pregnyl-kerta saattoi olla turha lääkkeellinen irrotus. Jälkikäteen mietin, että luonnollisesti olisi todennäköisesti mennyt ainakin sunnuntaille, koska perjantai-inssissä rakkula oli aiempaa pienempi. Folliultrassa vaan näytti kasvavaan vauhdikkaasti, joten varottiin lauantaille osumista. Tuosta kerrasta siis oli tuloksena nega. Monilla taas laitetaan Pregnyl luonnollisen oviksenkin kanssa kyytipojaksi.

   Poista
  3. Varmasti tuollakin nykyään perjantaisin ruuhkaa.. Lääkäri kertoi että aiemmin kun lauantaina olivat auki tuli tosi paljon lauantaioviksia eikä ne ilmeisestikään johtuneet ees siitä että ihmiset ennakois jos sattuis tulemaan sunnuntaina. Jännä juttu!

   No hyvä juttu jos tosta pregnylistä ei koidu ylimääräistä vuoristorataa! Mieluummin silti ilman.

   Poista
 7. Tsemppiä ja onnea toiselle kierrokselle! Toivottavasti kaikki sujuu nopeasti ja hyvin myös tällä kertaa. Itse jännäilen nyt ensimmäisen yrityksen kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onnea sullekin, toivottavasti nyt tärppää:) täytyypä lueskella paremminkin sun blogia!

   Poista
 8. Pregnyl ei ainakaan omalla kohdallani ole aiheuttanut mitään sivuoireita (paitsi ekalla yrityksellä, taisi olla enemmän psyykkistä). Ainut että varoaika pregnylissä on n.10vrk jonka aikana r-testit voivat näyttää virheellistä positiivista tulosta. Pregnylin lääkeaine kirvelee ihan hirveesti, klinikalla sanoivatkin, että kyseessä on inhottavin lääke juurikin tuon kirvelyn vuoksi.
  Paljon onnea teille matkaan! :)

  VastaaPoista

Blog Design by Get Polished