torstai 8. tammikuuta 2015

Isompia ostoksia

Heinäkuussa jo alkoi totisesti näyttää siltä että meille on tulossa vauva. Kämppä oli täynnä varusteita ja huonekaluja! Sänky, sängyn jatko-osia ja isompi patja, hoitopöydän osia, sitteri (jonka laatikko on muuten yllättävän suuri!), rattaat, turvakaukalo, pyykkitelineellä kuivui pieniä lakanoita, peittoja, patjan suojuksia ja tietysti niitä vaatteita mitä oltiin saatu muilta tai ostettu käytettynä. Ne oli kiva saada pestyä jo heti.

Kaikki isommat varusteet tuli hankittua siis jo erittäin hyvissä ajoin ja nyt oon siihen aika tyytyväinen! Sillon mietittiin että ollaankohan me ihan hulluja kun ollaan hankkimassa jotain vaunuja kesäkuussa. Mutta toi loppusyksy oli kiireinen ja varsinkin joulukuusta eteenpäin kun tuli toi vesivahinko on ollut sen verran paljon muuta mielessä että kiva kun ei oo tarvinnut alkaa stressata siitä et pitäis alkaa vertailemaan vaunuja ja sänkyjä. Pikkuhiljaa kaiken hankkiminen on siis ollut varsin toimiva suunnitelma!

Nyt ollaan kuitenkin saatu kaikki paikoilleen ja sen puolesta vauva sais tulla! Remppa onkin sitten ihan oma lukunsa, eilenkin työmiehiltä meni koko päivä siinä kun ne jahtas mistä meidän jalkalistat on ostettu... Eli hitaasti edistyy! Järki sanoo että vauva vois pysytellä vielä mahassa rempan valmistumiseen asti, mutta tunteet huutaa että kaikki on valmista, synny jo!


Me päädyttiin vauvan sängyn ja hoitopöydän suhteen hankkimaan tollaset Stokken Sleepi-sänky ja Care-hoitopöytä. Ensin oltiin ajateltu ettei hankita hoitopöytää ollenkaan vaan laitetaan vauvan hoitoalusta pyykkikoneen päälle. Siinä olis kuitenkin kamalasti sitten niitä vauvan tavaroita ja vaippoja kylpyhuoneen pöydällä pyörimässä joten on toi hoitopöytä aika mukava olla olemassa. Sinne mahtuu tosi paljon tavaraa ja meillä onkin siinä vielä oikeastaan puolet tilaa. Vaatteet on lipastossa mutta kaikki muut tavarat on laitettu hoitopöydän laatikoihin.


Tykästyttiin noihin Stokkeihin ennenkaikkea siksi että toi Sleepi mini mahtuu meille hyvin:D Sänkyyn on hankittuna myös jatkopalat joilla sänky saadaan vauvan ollessa noin puolivuotias suuremmaksi. Silloinkin se on ovaalin muotoinen mikä sopii ahtaaseen tilaan hyvin. Tykätään myös tosta että sama sänky saadaan suurennettua joten ei tartte hankkia kahta erillistä sänkyä. Jatkopaloilla toi menee johonkin kolmevuotiaaseen asti. Todettiin sänky myös tosi laadukkaaksi, se on tukevaa täyspuuta ja kuultovalkonen väri on mukava! Se on helppo siirtää myös vaikka olkkariin koska siinä on pyörät alla (niissä on lukituskin). Me oltais voitu ottaa A:n vauvasänky tai sitten mun serkun lapsen vanha vauvasänky mutta niissä ei kummassakaan voinut muuttaa pohjan korkeuttakaan ja se neliskulmanen muoto olis vaan tukkinut puolet meidän oviaukosta.. Kaikki on kyllä kehuneet tosi paljon sänkyä ja hoitopöytää ja iskä kiinnitti heti huomiota että on tosi laadukkaat. Se on tosi näppärä käsistään joten ymmärtää kyllä hyvin tehdyn puutyön päälle. Se sanoi myös että "olisinhan mäkin voinut sille tollasen sängyn tehdä":D Mut ei viitsitty pyytää koska se on autellut aina niin paljon muutenkin. Mä oon sen kanssa remontoinut just tän kämpänkin kokonaan ja mun edellinenkin kämppä rempattiin kahdestaan täysin uuteen uskoon. Siinä remppojen välissä on tehty paljon muutakin ja laitettu myös mun pikkuveljen kolmea kämppää. Iskä varsinkin, ja veli just osti uuden asunnon ja se on sielläkin puuhastellut joten ei sit viitsitty kuormittaa vaikka kyllähän se noita hommia mielellään tekeekin!Tällanen tuli vielä hoitopöydän päälle. A:n veli ja sen tyttöystävä teki sen meille joululahjaksi ja se on tosi söpö:)

Myös vaunut ja turvaistuin valittiin Stokkelta. Vaunuissa vaatimuksena oli että ne olis kevyet ja pienet kaupunkirattaat koska täällä kantakaupungissa ei kamalasti sorateitä ole tai talvisin luntakaan. Tärkeempää on että mahtuu kulkemaan kapeista paikoista ja tiukoista mutkista. Tykästyttiin sitten noiden Xploryjen muotoon ja kokoon. Ne mahtuu jopa meidän talon hissiin joka on aivan postimerkin kokoinen! Niissä on myös se kivaa että vaunukopan saa säädettyä aika korkealle joten lapsi on siinä hyvällä tasolla ja on helppo seurata maailmanmenoa tai vaikka vähän isompana istua ravintolassa pöydän ääressä. Noi on siis yhdistelmävaunut jotta ei sitten tartte taas ostaa uusia pian. Makuukoppa menee jonkun aikaa ja sitten vaihdetaan toi erilainen istuinosa siihen. Senkin saa tietty makuuasentoon tai ihan pystyyn. Sillon kun valittiin noita rattaita ei kyllä tiedetty aiheesta vielä mitään:D Ei tiedetty edes sanaa yhdistelmävaunut ja oltiin hyvin tyytyväisiä että voi vaihtaa kahden eri kopan välillä tohon runkoon, sittemmin oon kyllä havainnut että on niitä muillakin merkeillä:D Haluttiin välttää sellanen tilanne kuin mun isoveljellä ja sen vaimolla, ne hankki jatkuvasti uusia rattaita! Ollaan edelleen tohon valintaan tosi tyytyväisiä. Toinen vaihtoehto olis ollut Stokken Crusi mikä on vähän kookkaampi ja tukevampi. Naapurilla jolla on melkein vuoden ikäinen vauva on sellaset ja hyvin on toimineet nekin! On noi sellaset että jos me tästä muutettais jonnekin luonnon helmaan niin sitten pitäis kyllä katsoa miten ne pärjäis sellasessa maastossa! Kohta niitä onneksi pääseekin jo ulkoiluttamaan ja kokeilemaan! Nyt vaunut on vielä pakattuna niin kuva on tollanen valmiskuva Stokkelta eikä ite otettu:) Me ostettiin vaunut käytettynä ja Xplorysta on tullut uusi ja upeampikin malli sen jälkeen. Ja omaisuuden maksava! Vaikka noi onkin käytetyt niin niitä on kuitenkin pidetty hyvin eikä oo esim säilytetty kylmässä varastossa joten tekstiileissä ei oo mitään homeitiöitä. Sen verran lueskelin käytettyjen rattaiden ostosta että osas katsoa ja kysellä oikeat asiat.

Vaunujen mukana tuli tollanen vaunupussi ja kokoontaitettava ostoskassi (alatasolla).
Turvaistuin on Stokken iZi Sleep by BeSafe jonka saa myös suoraan vaihdettua vaunujen runkoon. Ajateltiin että se on varmaan aika kätevää niin ei tartte välttämättä raahata mukana vaunukoppaa ollenkaan jos on johonkin autolla menossa. Kopassa on sisään taitettava aurinkosuoja ja sen saa myös makuuasentoon. Lisäksi pohja on sen verran kalteva että vauvaa voi siinä heilutella uneen. Toi makuuasento-ominaisuus on ainakin varmaan kätevä ja se erottaa tän kopan iZi Go:sta.


Harjoittelin vähän tän autoon asentamista tiistaina kun oltiin mun vanhemmilla käymässä. Oli taas sellasta säätöä kun yritettiin saada ohjeista selvää mut onnistui se sit lopulta! Kunhan ensin ymmärsi mistä kaikkialta se turvavyö pitää pujottaa ja miten kopan omat vyöt säädetään. Vaunujen kanssa oli sama juttu että jonkun verran meni aikaa kun yritti ymmärtää miten ne vaunut taitetaan kasaan tai koppa irrotetaan ym mutta sitten kun sen tajus niin oli ihan helppo homma. Nyt oon kyllä ehtinyt jo unohtaa miten se meni joten joutuu harjoittelemaan uudestaan kun kaivetaan ne esille!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Blog Design by Get Polished