maanantai 18. elokuuta 2014

17+2

Vauvan makuaisti on nyt kehittynyt ja se alkaa maistamaan erilaisia makuja. Luin että vauvan maulla voisi olla vaikutusta siihen mitä odottavan äidin tekee tai ei tee mieli syödä. Jos vauva ei tykkää jostakin, ei äidinkään tee sitä mieli. Meillä taitaa sitten olla niin että vauva inhoaa valkosipulia! A ei voi sietää valkosipulia pienimmässäkään määrin tällä hetkellä, hajukin ällöttää. Muita selviä inhokkeja ei ole tullut, pahoinvoinnin jälkeen.  Silloinhan oli tietysti todella rajattua mitä A pystyi syömään koska lähes kaikki kuvotti. Ai niin, paitsi kahvi! Sitä A ei ole pystynyt ajattelemaankaan koko raskauden aikana. Mua ei haittaa, en itse tykkää kahvista ja hajukin etoo...

Se huono puoli tossa A:n herkistyneessä hajuaistissa on, että pahat hajut alkaa ällöttää helpommin ja sellaisetkin hajut, joista A on ennen raskautta pitänyt tai ovat olleet neutraaleita, ovat nyt huonoja. Aiemmin meistä kahdesta mulla on ollut parempi hajuaisti, valitsen usein hedelmät ja vihanneksetkin sen perusteella miltä ne tuoksuu. Mutta nyt A valittaa jatkuvasti joistain oudoista hajuista joita mä en edes huomaa!

Mielitekojakin on ollut aika alusta saakka. Ei mitään hulluja eikä kamalan voimakkaita ja A:n mielestä ne ei aluksi olleet edes mielitekoja. Mä olen vähän toista mieltä, koska jos A saa päähänsä jonkun mitä se haluaa niin mikään muu ei sitten kelpaakaan. Ja tietysti nää halut on olleet aina sellaisia mitä meillä ei ole eikä siinä sitten muu auta kuin painella kauppaan:) Onneksi toistaiseksi lähes kaikki himot on kohdistuneet terveellisiin ruokiin eikä mihinkään hese-mättöön. Ensimmäiset mieliteot oli soijanakkikeitto, mansikka ja banaani joskus 6. viikolla. Sen jälkeen tuli viinirypäleet. Jossain kohtaa taidettiin käydä kolmesti Iguanassa syömässä burritoa. Suunnilleen viikon pari mennään aina sillä yhdellä mieliteolla mitä täytyy aina löytyä kaapista. Viimeksi taisi olla kierrossa turkkilaiseen jugurttiin sekoitetut marjat ja nyt muutaman viikon on ihan ehdottomia olleet nektariinit, luumut ja puuro. Tosin puuro tipahti menusta pois pari päivää sitten, harmi! Oli mukavaa herätä kun A oli keittänyt jo aamupuurot ennen töihin lähtöä ja mulla oli sitten aamupalaa valmiina. Mutta kuulemma nyt puuro ällöttää! Huvittavaa on se, ettei niitä ruokia voi enää syödä jotka on menneet pois "mausta". Varmaan ainoastaan mansikat on tehneet paluun, mutta esim. nuo banaanit tai rypäleet ei uppoa yhtään. Tässä on saanut pikkuhiljaa miettiä että mitäs tässä sitten voisi tehdä ruoaksi!

Viime viikon lopulla A kertoi sitten töissä raskaudesta. Pomo otti tosi hyvin ja alkoi kertoilemaan omasta raskaudestaan. Työkaveritkin oli iloisia ja osa sanoi että oli kyllä jo vähän arvellutkin mahan kasvun perusteella! Ja eräs oli arvannut juurikin tuon kahvinjuonnin loppumisen vuoksi. Ollaan me vähän mietittykin että eiköhän kukaan niistä muka jo huomaa, kun pahoinvointienkin aikaan A:n oli pakko syödä jatkuvasti joten oli aamupalavereissakin naposteltavaa mukana. Nyt alkaa osa paidoistakin olla sellasia jotka ei mahdu enää päälle ja ne raskaushousuthan on olleet jo aika kauankin käytössä. Paino on noussut alkuun nähden 2kg. Tajuttiin vasta 14. viikolla ekan kerran mitata mahan ympärystä, mutta sen jälkeen navan kohdalle on tullut senttejä lisää 4 eli aina sentti viikossa! Toi nyt ei kuulosta kovalta kasvulta mutta raskauden alkuun nähden on tapahtunut suurempikin muutos, koska maha alkoi kasvaa jo ennen ekan kolmanneksen päättymistä. A:n masua on kyllä niin hauskaa taputella kun se on ihanan pyöreä ja pinkeä, mä tykkään kamalasti kun maha kasvaa! Tuntee että raskaus etenee kun näkee muutokset.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Blog Design by Get Polished